Målvaktstränaren hyllar "allsvenskans bästa burväktare"!

KGFC har två av allsvenskans bästa målvakter, kanske de två bästa till och med. För målvaktstränaren Anders Nord är det "fantastiskt inspirerande att komma på varje träning" med Falk och Geurts. KGFC har två av allsvenskans bästa målvakter, kanske de två bästa till och med. För målvaktstränaren Anders Nord är det "fantastiskt inspirerande att komma på varje träning" med Falk och Geurts.

Kopparbergs/Göteborg FC har förmodligen tuffast konkurrens i damallsvenskan när det kommer till valet av målvakt.
För Anders Nord, målvaktstränare, är det omöjligt att säga vem av Loes Geurts och Jennifer Falk som är bäst.
– Två superproffs, de sporrar och sparrar varandra och oavsett vem av dem som står vet alla vi runt laget att vi kommer att få en topprestation, säger Nord inför matchen på måndagen mot Linköping.


Loes Geurts, 30, och Jennifer Falk, 23, är båda två uppe och hugger om epitet som hela damallsvenskans bästa målvakt.Men oavsett vem av dem som får förtroeendet är den andre bara stöttande och peppande.
– Där finns hela tiden en ömsesidig respekt, säger Anders Nord, som varit ansvarig för målvaktsträningen i KGFC sedan 2008. Som jag ser det har vi det starkaste målvaktsparet i serien, det är en go känsla att ha med sig för hela truppen.

46-årige Nord hyllar sina två målvakter gränslöst för deras inställning och deras professionella attityd, aldrig en sur min eller en blick under lugg från den som råkar hamna på bänken.
– De vill så klart stå bägge två, men de inser också att jobbet blir gjort även om konkurrenten blir den utvalde, Det är häftigt att se hur tajt de jobbar ihop och att deras kamratskap inte påverkas av vem som råkar få jobbet i en enstaka match. Tjejerna inser att de är bra för varandra helt enkelt...
KGFC har hittills den här säsongen bara släppt in sju mål bakåt, bara Rosengård har släppt in färre. Loes Geurts har gjort över 100 landskamper i det holländska landslaget, Jennifer Falk har testat på det svenska landslaget och spås vara en av dem som kan växa ut till framtidens givna sista utpost i blågult.
– Vem som än står har resten av laget fullt förtroende och känner en stor trygghet. Ingen behöver någonsin känna sig orolig.
Hur skiljer de sig åt?
– De har båda samma höga och jämna nivå, de har båda oerhörda spetsegenskaper. Och på varje träning ser de till att lyfta varandra mot ännu bättre prestationer. Vad som skiljer dem åt får andra bedöma.
Finns det någon målvakt i allsvenskan som är bättre än Loes eller Jennifer?
– Det beror väl på vem du frågar, men jag vet i alla fall att jag inte vill ersätta någon av dem med någon annan!
Vem står mot Linköping på måndagen?
– Det får ni se, men vem det än blir kommer varken jag eller någon annan att känna den minsta oro. Det är ett privileguim att ha två såpass fantastiska spelare att jobba med varje dag. Vem som än står mot Linköping kommer att vara värd det.

Matchen mot serietvåan LFC på måndagen börjar klockan 19.00 och den som inte är på plats då på Linköping Arena följer naturligtvis dramat på Damallsvenskan.tv.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter