Filippa är redo att ta ansvar på KGFC:s mittfält

Filippa "Pippo" Curmark med sin lilla ögonsten, chihuahua-valpen Billy, 8 månader gammal.  Just nu talar det mesta för att det blir Filippa som i sommar och i höst tar platsen på innermittfältet i KGF Filippa "Pippo" Curmark med sin lilla ögonsten, chihuahua-valpen Billy, 8 månader gammal. Just nu talar det mesta för att det blir Filippa som i sommar och i höst tar platsen på innermittfältet i KGF

Filippa Curmark, 20, är beredd, redo att ta klivet fram som en tongivande spelare på KGFC:s mittfält.
Hennes hård jobb och tuffa spelstil har redan rört om i den allsvenska grytan. Men Curmark har siktet inställt på att ta ett steg till i år.
– Jag är beredd, tror att Elin Rubensson och jag passar väldigt bra ihop, säger tjejen som sällan för något annat än sitt smeknamn, "Pippo".


Hittills i år är det norska Andrine Hegerberg som startat i de flesta matcher som spelats. Men i hennes hasor har Filippa Curmark, som blir 21 i början av augusti, legat på stenhårt för att utmana.
När Andrine i veckan blev klar för Birmingham City Ladies i den engelska ligan, är så klart "Pippo" det naturliga valet på innermittfältet bredvid landslagsspelaren Elin Rubensson.
– "Pippo" gjorde det väldigt bra mot Eskilstuna förra helgen, menar tränaren Stefan Rehn. Hon ligger bra till för att få starta igen.

Filippa Curmark själv säger:
– Jag har fått sitta på bänken i inledningen av säsongen och då blir man så klart taggad för att bevisa att man förtjänar att starta matcherna.
– Men jag har haft detaljer i mitt spel att jobba på och utveckla. Så det har också varit nyttigt att träna på och få en möjlighet att mogna i positionsspelet och i hur jag bäst hjälper laget i min roll som defensiv mittfältare.
Är du där nu?
– Ja, jag känner det. Jag är en spelare som gärna tar ansvar och vill bidra till att hela laget presterar. Jag vill göra andra bättre!
"Pippo" har gjort sig känd som en tuff och orädd spelare, en tjej som inte är rädd för att gå hårt in i närkamper, inte bangar för att gå med kroppen in i tuffa dueller.
– Jag tror det där kommer från att jag spelade med killar i min moderklubb Ekhagens IF i Jönköping från jag var fem år till jag var 14. Fotboll är en fysisk sport och för att bli riktigt bra måste du klara den biten också.
– Sedan har jag två bröder, så jag är van vid tuffa fajter, hahaha...
Vad säger du om Andrine Hegerbergs flytt till England?
– Vad ska jag säga? Sådan är fotbollen, spelare byter klubbar. Jag kan bara önska henne lycka till!
Tycker du själv att fysiken och hårdheten är dina styrkor?
– Egentligen inte. Jag tycker att mina främsta förtjänster är spelförståelsen och tekniken. Men visst, jag har utvecklad fysiken och har inget emot tuffa närkamper.
Hur är det att spela med Elin Rubensson?
– Vi har bra kommunikation och funkar bra i hop. Hon och jag är ganska olika som spelare, men kompltterar varandra fint. Hon tar offensiva initiativ än jag gör. Å andrasidan tar jag gärna det defensiva ansvaret. Vi har bra synk!
– Med "Ruben" vid sin sida känner man sig trygg.
På lördagen möter KGFC nykomlingen Djurgården som visat upp ett moget och stort spel under den första tredjedelen av allsvenskan och ligger hacket före KGFC i tabellen. I laget har de den dubbla SM-vinnaren från Rosengård, Katrin Schmidt, som tongivande och viktigaste pjäs.
– Hon är tuff och bra och en riktig utmaning för våra spelare, säger KGFC-tränaren Stefan Rehn. Men vi vet om hennes kvaliteter och kan förhoppningsvis förhindra att hon får för mycket utrymme.
– Som nykomling har DIF hittills gjort det fantastiskt bra. Men spelar vi som vi ska och når upp till vår potential ska vi ha en bra chans att ta hem tre poäng.
Läget i truppen?
– Bra, inga moln på himlen. Inga nya skador och Freja Hellenberg som tvingades kasta in handduken i sista stund senast mot Eskilstuna är redo igen.

Ni som inte kan se lördagsmatchen på plats på Valhalla IP, ser den så klart på Damallsvenskan.tv. Klicka bara här, eller på bilden här ovanför så är det snabbt ordnat.

Matchprogrammet inför matchen finns nu också att ladda ner här nedanför.

Go, KGFC, Go!!!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter