Andrine Hegerberg lämnar KGFC – flyttar till England

Andrine Hegerberg l'mnar Kopparbergs/Göteborg FC och har skrivit på ett kontrakt med Birmingham City Ladies i den engelska ligan. Foto: PER MONTINI Andrine Hegerberg l'mnar Kopparbergs/Göteborg FC och har skrivit på ett kontrakt med Birmingham City Ladies i den engelska ligan. Foto: PER MONTINI

Den norska landslagsspelaren Andrine Hegerberg, 23, lämnar Kopparbergs/Göteborg FC.
Hegerberg har skrivit på för Birmingham City Ladies i den engelska ligan.


Andrine Hegerberg har spelat i KGFC sedan 2013, har sammanlagt gjort 58 framträdanden i damallsvenskan och under åren i Göteborg har hon också etablerat sig i det norska landslaget.
I kontraktet mellan KGFC och Hegerberg fanns en klausul som gav båda parterna rätt att säga upp avtalet nu i sommar, en möjlighet som Andrine nu utnyttjat. Andrine Hegerbergs sista framträdande i KGFC blev det inhopp hon gjorde mot Eskilstuna i helgens damallsvenska.
Andrine informerade själv sina lagkamrater i Göteborg om flytten under onsdageftermiddagen.

KGFC:s sportchef Lasse Svensson säger:
– Vi har gjort en överenskommelse med Birmingham som vi är nöjda med.
– Andrine har varit en viktig spelare för oss under nästan fyra år. Att hon nu väljer att lämna för nya utmaningar är inte alls märkligt och att det skulle kunna bli så har vi känt till och varit förberedda för under hela året. Det är absolut inga hard feelings från oss när hon nu väljer att spela i England.
– Jag och alla andra i klubben kan bara tacka Andrine för det som varit och önska henne ett stort lycka till i sin nya klubb.
Andrine Hegerberg själv uttalar sig  för Birmingham City Ladies hemsida:
– Jag är förväntansfull och ser mycket fram emot att spela för Birmingham. Jag har haft tre fina år i Göteborg, men jag känner att det är dags att anta en ny utmaning..

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter