Skadan läker, studenten fixad – nu leker livet för Maja igen

Vårens succéspelare Maja Göthberg är på väg tillbaka efter sn skada. Foto: PER MONTINI Vårens succéspelare Maja Göthberg är på väg tillbaka efter sn skada. Foto: PER MONTINI

Maja Göthberg gjorde en sensationellt stark försäsong och inledning av allsvenskan 2016.
Men i matchen mot Kvarnsveden var olyckan framme – Maja bröt nyckelbenet efter en tuff tackling. Men nu är hon på väg tillbaka.
– Efter OS bör jag kunna gå för fullt igen, säger tjejen som tog studenten i veckan och fick ta emot flera priser och stipendier för både skolarbete och idrottsliga prestationer.


Maja Göthberg, som fyller 19 i mitten av juli, kom till Koppaerbergs/Göteborg FC från Hovås/Billdal  inför årets säsong.
I första hand kanske tänkt som yttermittfältare, i första hand kanske med för att se och lära under sitt första år på allsvensk nivå.
Men Maja ville annorlunda. Och det avgörande schackdraget från tränare Stefan Rehn var att flytta ner 18-åringen till en plats till höger i backlinjen.
– Imponerande hur hon tog sig an uppgiften, säger Rehn.

Rehn utvecklar:
– Maja har blicken, spelsinnet, snabbheten och bollbehandlinegn, hon har det mesta för att kunna gå riktigt långt. Jag hoppas hon slipper fler skador i fortsättningen bara.
Ja, det blev ju så att karriären och utvecklingen tillfälligt stoppades upp av nyckelbensskadan hon ådrog sig i bortamatchen mot tufft spelande Kvarnsveden.
– Jag hade väldigt ont, berättar Maja, som fick lämna matcharenan i ambulans.
Skadan fick hon i slutet av april, har sedan dess kört rehab och så smått börjat trappa upp träningen.
– Jag är inte med på spelövningar ännu, men jag kan köra teknik. Det känns bättre och bättre. Läkningen går som den ska.
När gör du comeback på planen?
– I omstarten efter OS i Rio ska jag vara med igen om det inte blir några bakslag.
Då snackar vi den 27 augusti och hemmamatch mot topplaget Linköping.
– Ja, det är ju en match att se fram emot!
I veckan är Maja Göthberg också en av alla tusentals ungdomar som tagit studenten. Tre års ekonomistudier på Katrinelund är avklarade. Och inte nog med att skolarbetet gått bra, vilket utmärkelsen för "Bästa gymnasiearbete" vittnar om, hon uppmärksammades också för sina insatser på fotbollsplanen.
– Jag gjorde ett specialarbete om dopingbrott. Dom tyckte tydligen det blev bra...
Dessutom fick Maja ett par stipendier ochn utsågs också till skolans bästa idrottstjej.

– Motiveringen handlade om EM-guldet med F19-landslaget och att jag tagit klivet till KGFC i allsvenskan.
Motsvarande pris bland killarna gick till Frölunda Indians lovande back Jacob Larsson, som i maj skrev på ett treårskontrakt med Anaheim i NHL, men som troligen gör ytterligare en säsong i SHL och Frölunda trots det.
Det funkar alltså att kombinera elitidrott med skola?
– Ja, inga problem.
Blir det fortsatta studier nu?
– Nej, nu blir det ett sabbatsår och fullt fokus på fotbollen.
För KGFC väntar härnäst bortamatch mot Eskilstuna (de båda lagens trupper finns redan nu att ladda ner här till höger på hemsidan) den 12 juni.
Sedan väntar hemmamatch mot Djurgården den 18 juni och efter det återstår ytterligare tre omgångar innan allsvenskan gör uppehåll för OS.
– Då har jag förhoppningsvis kunnat träna ordentligt och kan vara med och konkurrera om en plats i laget igen, säger Maja Göthberg.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter