Jennifer Falk storspelade – och tre poäng hem i bussen från Sunne

Jennifer Falk storspelade i målet mot sitt förra lag, höll nollan och gjorde flera fina räddningar! Foto. JESPER PRYTZ Jennifer Falk storspelade i målet mot sitt förra lag, höll nollan och gjorde flera fina räddningar! Foto. JESPER PRYTZ

I fjol var hon en av Mallbackens bästa spelare – och kanske den enskilt främsta anledningen till att laget klarade sig kvar i allsvenskan.
På lördagen stod målvakten Jennifer Falk på den andra planhalvan, i KGFC:s mål – och gjorde en stormatch vid segern med
3-0!
– Jag tycker vi hade kontroll på dem, säger Falk. Men visst, jag fick göra några räddningar, inte minst på deras frilägen...


Snacka om drömstart!
Redan efter knappt tre minuter nickade Pauline Hammarlund in 1-0 till Kopparbergs/Göteborg FC, som på lördagen gästade värmländska Sunne för bortamatch mot Mallbacken.
Därefter följde ett ställningskrig på en studsig och allt annat än Champions League-godkänd gräsmatta.
– Vi vann rättvist, menar Falk. Det var en riktig lagseger i dag, hårt jobb och koncentration över 90 minuter.
Jennifer Falk, som värvades från Jitex till just Mallbacken i Värmland häromåret och blev en stor publikfavorit där, vände hem till västkusten inför säsongen 2016, men den här gången till KGFC.
Här bildar hon kanske hela damallsvenskans bästa målvaktsduo tillsammans med den holländska landslagskeepern Loes Geurts.
Geurts har stått de senaste matcherna, men att just Falk skulle stå när hon "kom hem" till Mallbacken var ett beslut tränaren Stefan Rehn tog tidigt, även om han inte kommunicerade det offentligt.
– Jennifer är en jäkla bra målvakt, säger Rehn. Hon var värd den här chansen. Vi är lyckligt lottade som har två såpass bra tjejer som sista utpost. Där behöver vi aldrig känna någon oro.

Om Jennifer Falk själv hade fått välja, hamnade just bortamatchen mot Mallbacken högt på önskelistan över matcher hon verkligen ville vakta målet i.
– Jag vill så klart stå alla matcher, men särskilt denna, skrattar hon. Jag är glad att jag fick chansen och att jag tog den. Nu är det upp till Stefan att bestämma vem som står i nästa match...
Hur var det att komma tillbaka till Värmland?
– Jättekul! Jag känner så många människor, både i klubben och runt omkring! Alla här är så trevliga och vänliga. Jag trivdes verkligen när jag spelade här, men självklart är jag glad över att vi vann med KGFC i dag!
Varför vann ni mot i dag?
– Vi jobbade bra tillsammans, hade bra kommunikation i försvaret, snackade mycket och gav allt.
Seger med 3-0 låter lätt och bekvämt, men alla som inte såg matchen ska veta att Mallbacken hade sina chanser. Ett par frilägen och några fasta situationer.
Jennifer Falks parader och tuffa höjdspel gjorde dock att målet kunde fredas.
Tränaren Stefan Rehn var naturligtvis också nöjd med resultatet.

– Att leda med 1-0 är alltid lite nervöst, säger han. Men när Andrine satte tvåan blev det ganska lugnt. Jag är verkligen nöjd med spelarna i dag. Att vinna med tre måls marginal borta mot Mallbacken är det inte många lag som mäktar med.,
Nästa match för KGFC spelas också den på bortaplan, den 12 juni mot Eskilstuna på Tunavallen.
Alla som inte är på plats då, ser så klart också den kampen på Damallsvenskan.,tv.

Mallbacken – Kopparbergs/Göteborg FC 0-3 (0-1)
0
-1 (3) Pauline Hammarlund
0-2 (70) Andrine Hegerberg
0-3 (90+1) Rebecka Blomqvist

Så här spelade KGFC mot Mallbacken:
Jennifer Falk
---
Catrine Johansson
Beata Kollmats
Freja Hellenberg
Elin Landström
---
Anna Ahlstrand (UT 76, Filippa Curmark)
Elin Rubensson
Andrine Hegerberg
Nathalie Persson (UT 60, Rebecka Blomqvist)
---
Pauline Hammarlund
Sara Lindén (UT 89, Adelina Engman)

Ej inbytta:
Loes Geurts
Marika Bergman-Lundin
Annahita Zamanian
Irvina Bajramovic

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter