Bingo för F19 borta mot Holmalund

Två mål av Rebecka Blomqvist när F19 körde över Holmalund med 5-0. Foto: PER MONTINI Två mål av Rebecka Blomqvist när F19 körde över Holmalund med 5-0. Foto: PER MONTINI

Ettan kom redan i den allra första matchminuten.
Men det skulle komma mera, mycket mera – innan första halvleken var över hade KGFC:s F19-lag hela 4-0 på bortaplan mot Holmalund från Alingsås.
– Det var stabilt hela vägen från Jennifer Falk i målet och på varje position ända upp i anfallet, säger Anna Stoltze, klubbens F19-ansvarige, mycket nöjd med matchen som slutade med 5-0-seger.


Årets F19-säsong tycks antingen handla om snöpliga förluster i jämna matcher eller rejäla storsegrar.
F19-laget har, som en illustration till just detta, varit mågladast i hela den södra F19-allsvenskan – hela 30 mål hittills.
Merparten av målen kommer från storsegrarna mot IFK Kalmar (8-1), Limhamn/Bunkeflo (10-1) och gårdagens 5-0 mot Holmalunds IF från Alingsås.
I och med måndagens trepoängare klev KGFC upp på fjärde plats i tabellen, med hyfsat häng på Rosengård, Växjö och Hovås/Billdal, som för närvarande innehar de tre översta platserna.
– Vi gjorde en riktigt bra match i dag, menar Anna Stoltze. Vi avgjorde redan i första halvlek och efter det handlade det mesta om att bevaka och behålla stabiliteten hela vägen.

Stoltze lyfter fram hela lagets insats som avgörande för det fina resultatet.
–Tjejerna jobbade för varandra i dag, tog löpningar för varandra, visade moral och sammanhållning, snackade mycket med varandra och höll peppningen uppe över 90 minuter.
– Då blir man lycklig som tränare.
Nästa match i F19-serien spelas nästa måndag, den 30 maj, då hemma på Valhalla IP mot Kungsbacka DFF, som parallellt med KGFC:s match mot Holmalund förlorade mot Rosengård på bortaplan med 1-3.


Holmalunds IF Alingsås - Kopparbergs/Göteborg FC 0-5 (0-4)

0-1 (1) Nathalie Persson
0-2 (5) Rebecka Blomqvist
0-3 (25) Rebecka Blomqvist
0-4 (31) Annahita Zamanian BakhtiariStraffmål
0-5 (70) Marika Bergman Lundin

KGFC matchtrupp mot Holmalund:

Jennifer Falk 
Kajsa Lunman 
Josefin Wiklund 
Tilda Andersson 
Katja Gudmand-Höyer 
Emma Nilsson 
Filippa Curmark 
Fanny Linderoth 
Jeanna De Maré 
Marika Bergman Lundin (K) 
Denise Vidén 
Cornelia Karlsson 
Nathalie Persson 
Annahita Zamanian Bakhtiari 
Caroline Kindbom 
Rebecka Blomqvist 
 
 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter