Uddamålstorsk mot Rosengård – men mycket positivt att ta med sig

Pauline Hammarlunds reduceringsmål gav KGFC luft under vingarna och avslutningen av matchen visade vad laget kan, att inget lag är omöjligt att slå. Foto: TOMMY HOLL Pauline Hammarlunds reduceringsmål gav KGFC luft under vingarna och avslutningen av matchen visade vad laget kan, att inget lag är omöjligt att slå. Foto: TOMMY HOLL

Mästarna spelade som mästare och såg ut att gå mot en enkel seger i lördagens match på Valhalla IP.
Då knöt alla tjejerna i Kopparbergs/Göteborg FC nävarna, kom igen och hade i andra halvlek flera lägen att åtminstone få med sig ett kryss.
– En förlust är alltid deppig, säger KGFC:s målskytt Pauline Hammarlund. Men efter den här matchen finns det ändå oerhört mycket positivt att ta med sig.


Det var mötet mellan ett lag fullt av världsstjärnor från hela världen och ett mer hemvävt och ungt lag från Göteborg.
Och till en början såg det ut som den skulle bli en promenad i parken för mästarna från Malmö. Men så skulle det inte bli...
Redan från start tog dock FC Rosengård kommandot, även om KGFC i sekvenser visade prov på fint passningsspel och intentioner i annfallsspelet – dock utan att komma till någar riktigt giftiga avslut.

Ledningsmålet för bortalaget kom redan i den fjärde matchminuten sedan KGFC-försvaret bjöd på en felpassning och sedan inte riktigt kom upp i press.
Sedan dominerade bortalaget egentligen under resten av den första halvleken och tvåan satt där efter 25 minuters spel. Bägge målen visade prov på kyla och klass från de vassa offensiva spelarna Ella Masar och Natasha Andonova.
– Vi blev lite för passiva och vågade inte riktigt ta kampen där, menar tränaren Stefan Rehn och får medhåll av veteranen Anna Ahlstrand, som den här eftermiddagen var en av KGFC:s bästa och mest dedikerade spelare.
– Vi förlorade, då kan jag inte vara nöjd, säger Anna, 36. Men jag är nöjd med min egen insats, älskar sådana här matcher och jag tror att jag passar bra mot den här typen av motstånd där man har nytta av att man varit med ett litet tag.
Nu var Anna inte nöjd med allt i sin prestation, men vi ska återkomma till det...
Efter pausvilan hade hemmalaget slipat knivarna och bjöd redan från start på tuffare motstånd. Efter en timmes spel byttes sedan Nathalie Persson, värvad från just Rosengård, och Filippa Curmark in och de gav båda ny energi och spelet snäppade upp ett par hack ytterligare.
Hoppet tändes på allvar när Pauline Hammarlund fick in reduceringsbollen i den 72 minuten. Därifrån och hela vägen till slutsignalen var det KGFC som stod för grannlåten och bjöd på ett vasst och idérikt anfallsspel med flera häftiga chanser.
# Pauline Hammarlund hade ytterligare ett bra skott.
# Nathalie Persson var nära att slå till.
# Filippa Curmark var nära att stöta in en boll efter ett inlägg från högerkanten.
# Och så var det superlägetsom Anna Ahstrand fick, en inlägg och ett nickläge i perfekt position. Men Grästosps-Anna fick inte riktigt den träff hon ville och Rosengårds målvakt Sofia Lundgren kunde sno åt sig bollen.
– Ja, som sagt, jag är nöjd med det mesta i min prestation. Men där borde jag ju fått in bollen.
Sammantaget gav mötet med Rosengård ändå en rad positiva besked. KGFC kan, KGFC är bra, KGFC kan slå vilket lag som helst!
– När vi är bra är vi väldigt bra och när vi mentalt inser att vi kan vara så här bra, kommer det här laget att lyfta ordentligt, säger Stefan Rehn. Vi faller ner i svackor emellanåt, det gör alla lag, men när lyckas vi höja den lägstanivån, när vi vågar kliva upp lite tuffare i det fysiska spelet...
– ... ja, då går ingen säker.
Totalt sett ändå lite halvnöjd, eller?
– Ja, vi vill och vi kan och ju längre tid vi får desto bättre kommer vi att bli.
Ingen protesterar nog om vi utnämner Pauline Hammarlund till lördagens bästa KGFC-spelare. Ständigt i rörelse, ständigt sniffande efter bollen, ständigt på väg mot nästa målchans, ständigt kopiöst ambitiös i sitt slit och löpande.
Pauline är kort sagt rejät formtoppad i samma veva som det vankas landslagsuppehåll – bara matchen mot Mallbacken nästa helg innan EM-kvalen mot Polen och Moldavien.
– Jag har känt mig lite tung och otajmad tidigare, säger 'Pallo'. Men i dag var jag lätt i kroppen och orkade springa nästan hur mycket som helst.
Hur ser du på förlusten?
– Det är surt, det är det alltid. Men om man jämför lagen var det kanske inte så många som trodde att vi skulle stå upp så bra som vi gjorde. Jag menar, hur ofta ser man Rosengård döda tid nere vid hörnflaggan och låta sekunderna ticka iväg vid fasta situationer. Vi var med hela vägen och hade lägen att kvittera.
Anna Ahlstrand håller med.
–Vi tog kampen i 90 minuter. Jag tror mycket på det vi håller på att bygga upp här i år!
Nästa match för KGFC spelas på bortaplan mot Mallbacken nästa lördag. Ni som inte åker med till Sunne i Värmland, ser så klart matchen i Damallsvenskan.tv.

 
Kopparbergs/Göteborg FC - FC Rosengård 1-2 (0-2)

0-1 (4) Ella Masar
0-2 (25) Natasha Andonova
1-2 (72) Pauline Hammarlund

Så spelade KGFC:

Loes Geurts
---
Catrine Johansson
Beata Kollmats
Freja Hellenberg
Elin Landström
---
Anna Ahlstrand
Elin Rubensson
Andrine Hegerberg (UT 64, Filippa Curmark)
Adelina Engman (UT 64, Nathalie Persson)
---
Sara Lindén (UT 78, Rebecka Blomqvist)
Pauline Hammarlund

Ej inbytta:

Jennifer Falk
Marika Bergman-Lundin
Annahita Zamanian

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter