Adelina målade igen mot Kristanstad

Adelina Engman, här på en bild från matchen mot KIF Örebro för någon vecka sedan, trivvs ypperligt mot Kristoianstad. På lördagen gjorde hon tredje målet mot dem på de senaste två matcherna. Foto. PER Adelina Engman, här på en bild från matchen mot KIF Örebro för någon vecka sedan, trivvs ypperligt mot Kristoianstad. På lördagen gjorde hon tredje målet mot dem på de senaste två matcherna. Foto. PER

Säg Kristanstad – och vi vet vem som är målskytt för KGFC!
Adelina Engman så klart – i lördagens kryssmatch mot de tuffa skåningarna gjorde hon målet som innebar en poäng in i bussen hem till Göteborg.
– Det är så klart slumpen, men nu vill jag göra mål mot Rosengård i nästa match också, säger den alltid leende finska landslagstjejen.


I de senaste två matcherna mot Kristianstad DFF har Adelina Engman gjort tre mål. Två i hemmamatchen förra säsongen, ett på lördagen på bortaplan.
– Jag önskar jag hade någon förklaring, säger "Adde". Men det är så klart bara tillfälligheter. Jag vill och ska göra mål mot andra lag också...
–Vänta bara!

Lördagens match på den tunga gräsmattan i Kristianstad var ingen skönspelad historia. Mest kamp, långa bollar och ständiga försök att utnyttja motståndarnas misstag.
Först att hålla sig framme var Adelina Engman som redan i matchens femte minut kyligt kunde placera in bollen i mål efter en kalaspassning i djupet från Elin Rubernsson.
– Ett friläge, målet blev väl inte så snyggt, men det var underbart att se att den rullade in, säger Engman.
Det tycktes därefter som KGFC hade kontroll på tillställningen, men hemmalaget kunde kvittera till 1-1 efter en fin soloprestation av Jenny Danielsson. Hon drev in bollen centralt och lurade bort ett par KGFC-försvarare och kunde sedan placera in bollen vid Loes Geuirts högra stolpe.
KDFF vann möjligen den flörsta halvleken på poäng, men KGFC spelade upp sig i den andra. Dock utan att komma till några superlägen.
Istället var det Kristianstad som hade chanserna vi kommer i håg bäst, en boll i ribban och ett toppenläge alldeles i slutet då Loes i målet tvingades visa de kvaliteter som bevisar att hon är en av världens bästa målvakter.
Adelnina Engman har den här säsongen allt mer funnit sig till rätta i en roll som högerbreddare på mitten. För varje match har hon tagit kliv fra,måt och visat att hennes speed biter väldigt bra i löpdueller längs den kritade linjen på kanten.
– Hellre kanten än bänken, skrattar Adde. Nä, men jag trivs alldeles utmärkt på mittfältet också.
Stefan Rehn hade hoppats på tre lördagspoäng, fick nöja sig med en, men var inte alltför deppig i bussen hem trots allt.
– Vi brukar förlora här, säger han. Nu fick vi en poäng och kan behålla vårt fina flow. Känslan inför Rosengård hemma nästa helg är väldigt bra. Vi kommer inte att vara favoriter i den matchen, men visst sjutton kan vi vinna!
– Jag hoppas att alla som älskar damfotboll i Göteborg kommer och stöttar oss!
Ingen som bangar för det, va?
Ses alltså nästa lördag, 15.00 på Valhalla IP!
Årets hemmafest vill ju ingen missa!!


Kopparbergs/Göteborg FC - Kristianstad DFF 1-1 (1-1)
0-1 ( (5) Adelina Engman
1-1 (26) Jenny-Julia Danielsson

Så här spelade KGFC:

Loes Geurts
---
Catrine Johansson 
Freja Hellenberg 
Beata Kollmats 
Elin Landström
---
Adelina Engman (UT 59, Nathalie Persson)
Elin Rubensson (K)
Andrine Stolsmo Hegerberg 
Rebecka Blomqvist (UT 46, Anna Ahlstrand)
---
Sara Lindén 
Pauline Hammarlund 


Ej inbytta::

Jennifer Falk (MV) 
Filippa Curmark 
Marika Bergman Lundin 
Annahita Zamanian Bakhtiari 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter