Andrine Hegerberg: "Jag tycker om att ta ansvar!"

Andrine Hegerberg är en av de viktiga kuggarna på KGFC:s mittfält och har hon fått rollen som en ansvarstagande och mer defensiv spelare än under tidigare säsongER. Foto: PER MONTINI Andrine Hegerberg är en av de viktiga kuggarna på KGFC:s mittfält och har hon fått rollen som en ansvarstagande och mer defensiv spelare än under tidigare säsongER. Foto: PER MONTINI

Andrine Hegerberg är bara 23 år gammal men är redan inne på sitt fjärde år i klubben.
Och i år har hon fått en delvis annan roll än den hon haft under de tre tidigare säsongerna.
– Vi har så många offensiva spelare i laget i år att jag måste tänka mer bakåt, säger Andy. Men inga problem för mig, jag gillar att ta ansvar. Jag vill vara en viktig spelare och en ledare på på planen. 


Formen hos de svartklädda KGFC-spelarna har egentligen varit bra under hela våren. Fina resultat på försäsongen och en stabil inledning av allsvenskan.
Men förlusten i premiären mot Piteå sved.
Och krysset hemma mot Örebro borde varit en trepoängare med normal utdelning.
Och om sanningen ska fram var bortamatchen mot Kvarnsveden spelmässigt inte heller helt perfekt.
– Jag håller med, säger tränaren Stefan Rehn. Men det är en styrka att vinna sådana matcher också. Framför allt var det viktigt för oss, vi fick vind i ryggen och kunde sedan göra en väldigt fin match mot Umeå på hemmaplan.

Bara att hålla med där.
Förra helgens uppvisning i den gassande solen på Valhalla IP måste ha värmt alla KGFC-hjärtan och en av dem som var gladast över den positiva insatsen var den norska landslagsspelaren , den viktiga och bollsäkra centrala mittfältaren Andrine Hegerberg.
– Jag har varit i klubben några år nu, säger hon.Och även om jag tycker det har varit bra hela tiden upplever jag att vi tidigare inte haft den lagsammanhållning och det go i truppen som vi har i år.
Vad beror det på tror du, att du känner så?
– Svårt att sätta fingret på. Men det är nog mixen mellan de unga och hungriga som trycker på och vi som varit med ett tag som försöker pusha dem att utvecklas. Vi siktar mot samma mål helt enkelt...
Andrine Hegerberg hade fått ledigt på den sista träningen på fredagen inför helgens match. Hon var tvungen att fixa en tenta, ta examen i sin norska utbildning i ledarskap och ekonomi som hon sköter på distans.
– Det gick bra, jag tror jag klarade det, säger hon någon timme efter provet.
Så nu är det bara fokus på match?
 Absolut. Jag tycker det gått bra för mig hittills i år. Jag har fått spela mycket, fått förtroende och håller på att finna mig tillrätta i en delvis ny roll med mer defensivt tänk.
Jo, årets upplaga av KGFC har väldigt många offensiva spelare att tillgå. Till exempal har Adelina Engman och Rebecka Blomqvist (forwards i grunden båda två) pusslats ut på yttermittfältet. Och dessutom har Elin Rubensson klivit in centralt. Och Elin är ju i grunden också en offensiv spelare.
– Mig gör det inget, säger Amdrine Hegerberg, som mest kallas 'Andy' av lagkompisarna.
– Jag får jobba mer bakåt, ta mer ansvar. Men inte mig emot. Jag vill vara en ledare och ha en viktig roll i laget.
Och man kan ju göra mål från den positionen också?
– Hahaha, ja. Det blev ju väldigt fint senast mot Umeå. Underbar passning från Sara Lindén och då var det bara att trycka till med vänstern.
Ett sånt skott man känner i hela kroppen att det blir mål redan innan den gått in, va?
– Ja! Jag jublade så fort jag träffade bollen!
Kristianstad?
– De är alltid svåra att möta på bortaplan. Men vi har flow nu, vi ska vinna!
Stefan Rehn har i veckan gått runt och sett cool och nöjd ut på alla träningar, sett ut att må gott ikapp med solen. Han är tillfreds med hur laget tagit de senaste matcherna, han ser att laget är på väg uppåt, han är avspänt spänd (om man nu kan vara det) inför helgens drabbning.
Nå, Stefan, hur ser läget i truppen ut inför matchen på lördagen mot Kristianstad?
– Bra tränginar, go känsa efter segern senast så i stort sett är det väldigt bra!  Men självklart, vi har ju några avbräck i defensiven.
Okej?
– Kathlene Fernström ska operera sina hälsenor och missar tyvärr resten av säsongen.
– I samma läge är Victoria Bergqvist. Henne får vi också hoppas på inför 2017 efter korsbandsoperationen.
Maja Göthberg?
– Hon bröt ju nyckelbenet och är borta våren ut, men hennes rehab går bra! Efter OS är hon med igen!
Beata Kollmats huvudskada senast då, befarad hjärnskaning?
– Det är lugnt. Hon är med i truppen!
Och Annahita Zamanian, också hon hjärnskaksläge efter senaste matchen i F19?
– Det är lugnt. Hon är med i truppen!
Stefan Rehn har varit med i hetluften några år nu och tar så klart inte ut någopt i förskott. Men efter de senaste matcherna och efter veckans träningar andas han ändå en trygg optimism inför den svåra matchen mot KDFF på lördagen.
– De är alltid tuffa, det blir en omställning till gräs och vi får tänka lite annorlunda rent taktiskt. Men va sjutton, vi är på gång, sjöälvklart är det tre poäng med hem i bussen som är vår tanke och plan.

Ni som inte har möjlighet att åka till Kristianstad ser naturligtvis matchen live på Damallsvenskan.tv. Det är lätt att fixa, bara klicka här eller på bilden här ovanför – och sedan bara njut av underhållningen

Sedan ses vi naturligtvis alla – ALLA!!! – på Valhalla IP nästa helg då Rosengård kommer på besök med sitt stjärnlag. Dem kan vi väl inte slå, eller kan vi det? JA, SÅ KLART VI KAN!!!!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter