Anfallsspelet lossnade – säker seger mot Umeå IK

Sara Lindén gjorde en mycket bra match mot Umeå IK på söndagen och fick följakltligen pris som matchens lirare. Foto. PER MONTINI Sara Lindén gjorde en mycket bra match mot Umeå IK på söndagen och fick följakltligen pris som matchens lirare. Foto. PER MONTINI

I inledningen av årets allsvenska har Kopparbergs/Göteborg FC visat upp ett stabilt och tryggt försvarsspel.
Mot Umeå IK lossnade det äntligen i offensiven.
Säkra 5-2 – och vi se flera vacka mål i solgasset på söndagen.
– Vi tog tag i taktpinnen med en gång och sedan flöt det bara på, säger Sara Lindén, en av matchens bästa spelare när årets första hemmaseger bärgades.


Sjufaldiga svenska mästarna Umeå IK kom på besök till Valhalla IP på söndagen, ett skadedrabbat UIK som inlett serien med tre 1-1-matcher.
Mot KGFC var det det dags för årets första allsvenska torsk.
– Vi lyfte oss i dag jämfört med de tidigare tre matcherna i serien, menar tränaren Stefan Rehn, mycket nöjd med sitt lag när han log med hela ansiktet i sommarsolen efter matchen.
– Kul att se att tjejerna visade upp sådan bra attityd och dessutom lyckades vi variera vårt anfallsspel och hittade dessutom ytorna mellan deras mittfält och backlinje på ett mycket bra sätt.

En spelare som trivs i just de ytorna är Sara Lindén, som matchen igenom sög in bollar, klev ur duellerna med bollen i behåll och var sedan mycket vårdad och precis i sitt passningsspel.
– Sara var lysande i dag, säger Rehn.
– Jag gillar när jag tillåts spela som i dag, säger Lindén.
Matchens första mål kom dock från den ovana målskytten Catrine Johansson, försvarsveteranen som sedan 2008 bara gjort ett mål – nu blev det en dubblering av karriäårens allsvenska målskörd. "Katten" fick bollen på högerkanten och slog en lyra mot mål som seglade in perfekt över UIK-keepern.
Inom loppet av ytterloigare 20 minuter kunde KGFC gå i från till 3-0 genom mål av Pauline Hammarlund och Andrine Hegerberg – "Pallo" på nick och Andrine på ett mycket vackert skott efter fint förarbete från Hammarlund och Lindén.
– Det känder onödigt med deras reducering i slutet av första, säger Sara Lindén. Men vi hann aldrig bli oroliga.
Nä, för i den andra halvleken kunde KGFC redan under de första 18 minuterna utöka försprånget till 5-1 och då var matchen naturligtvis avgjord.
Fyran forcerades in av Pauline Hammarlund, som med två mål passade på att fira sin 22:a födelsedag i efterskott. Hon fyllde på lördagen och bättre present kunde hon förstås inte få.
Femman gjorde sedan Sara Lindén på nick efter ett mycket fint inlägg av Adelina Engman. Mycket vackert!
– Nickmål tillhör inte vanligheten, skrattar Sara, som utsågs till matchens bästa i KGFC.
Du verkar annars vara i bra form?
– Ja, det har känts bättre i år än det gjorde under hela förra säsongen. Jag tycker det känns som vi har något riktigt spännande på gång.
I de kommande omgångarna väntar Kristianstad på bortaplan innan mästarna Rosengård kommer på besök till Valhalla IP om två veckor.
– Spelar vi som i dag ska vi nog kunna prata med Rosengård också, säger Sara.
Det finns dock några orosmoln på himlen i form av skador på några av spelarna i laget. Viktoria Bergqvist är redan borta resten av året med ett opererat korsband. Dessutom ska mittbacken Kathlene Fernmström operera sina hälsenor i veckan. Inte heller där blir det något mer spel i år.
I F19-matchen tidigare i veckan drabbades stjärnskotten Annahita Zamanian av en hjärnskakning. Förhoppningsvis blir hon dock inte borta så länge.
Glädjande är emellertid att Beata Kollmats, som utgick på övertid i den första halvleken mot Umeå med en befarad hjärnskakning, tycks vara fit for fight redan till nästa match.
– Jag är okej, det ska inte vara några problem, säger Bea. Jag klev av som en ren försiktighetsåtgärd.


Kopparbergs/Göteborg FC - Umeå IK 5-2 (3-1)
1-0 (12) Catrine Johansson
2-0 (27) Pauline Hammarlund
3-0 (32) Andrine Hegerberg
3-1 (41) Selina Henriksson
4-1 (59) Pauline Hammarlund
5-1 (63) Sara Lindén
5-2 (83) Amanda Berglund


Så spelade KGFC mot Umeå:
Loes Geurts
---
Carine Johansson
Beata Kollmats (UT 45+2, Marika Bergman Lundin)
Freja Hellenberg
Elin Landström
---
Adelina Engman
Elin Rubensson
Andrine Hegerberg (UT 76, Filippa Curmark)
Rebecka Blomqvist (UT 68, Nathalie Persson)
---
Sara Lindén
Pauline Hammarlund

Ej inbytta:
Jennifer Falk
Anna Ahlstrand

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter