Rebecka nära toppformen inför mötet med Umeå IK

Efter sin knäskada tidigt på säsongen har Rebecka Blomqvist varvat upp prdentligt i de senaste matcherna. Foto. PER MONTINI Efter sin knäskada tidigt på säsongen har Rebecka Blomqvist varvat upp prdentligt i de senaste matcherna. Foto. PER MONTINI

Hon har sett sylvass ut på de senaste veckornas träningar.
Hon gjorde säsongens första mål senast mot Kvarnsveden.
Räkna med en ännu hetare och ännu mer taggad Rebecka Blomqvist i söndagens match mot Umeå IK.
– Jag var borta med en knäskada tidigare i våras, men nu börjar jag komma i kapp och det känns riktigt bra igen, säger 18-åringen som kom till KGFC från bohuslänska Rössö 2014.


Rebecka Blomqvist tog klivet ut i rampljuset på allvar när hon var med om att vinna EM med F19-landslaget.
– En underbar upplevelse, säger tjejen som sällan kallas något annat än just "Rössö".
Förra året gjorde hon två mål på 17 framträdanden i allsvenskan, de flesta som inhoppare.
I år är det meningen att det ska bli fler matcher från start – och förhoppningsvis också fler mål.
Säsongen kunde dock fått ett abrupt slut, då man från början befarade att den knäskada Rebecka drabbades av i mitten av mars var allvarlig, att korsbandet var avslitet.
– Jag hade ställt in mig på det, säger hon.

Tack och lov kunde KGFC:s lagläkare Matilda Lundblad efter en undersöknng konstatera att det "bara" handlade om ett uttänjt ledband.
– Det var skönt, hade det varit korsbandet hade jag inte kunnat spela mer i år.
I den allsvenska premiären mot Piteå gjorde Rebecka Blomqvist ett inhopp. I de två senaste matcherna har hon dock spelat från start – som vänsterbreddare på mittfältet.
– Jag är ju egentligen forward. Men jag är inte ovan vid kanten heller och nu börjar det kännas riktigt bra att spela i den positionen. Jag känner ändå att jag bidrar med ungefär samma saker som när jag spelar i anfallet.
Och vad är det?
– Jag har hyfsat spelförståelse, är okej med bollen och är ganska snabb. Men det kanske blir fler mål när man spelar som forward...
... men du gjorde mål mot Kvarnsveden ändå?
– Haha, ja. Några mål ska det väl kunna bli nu också.
Att Rebecka fått ta klivet ut på kanten beror delvis på att konkurrensen i anfallet i år är knivskarp i KGFC. Hittills har Pauline Hammarlund och Sara Lindén fått förtroende framåt. Men bakom dem är utöver Blomqvist också Adelina Engman (som i år oftast placerats till höger på mitten) Irvina Bajramovic och Annahita Zamanian redo om chansen dyker upp.
– Det ska vara tufft att ta plats i ett allsvenskt lag, menar "Rössö". Konkurrensen gör att vi alla lyfter oss några snäpp. Det är bara positivt med så många duktiga tjejer i truppen.
På söndagen – matchstart redan 13.00 – ställs KGFC mot sjufaldiga svenska mästarna Umeå IK, som inlett årets seriespel med tre kryss, tre gånger 1-1 mot i tur och ordning Örebro, Piteå och Mallbacken.
– Det finns inga lätta matcher i allsvenskan, säger Rebecka Blomqvist. Vi måste vara på tårna och lyfta oss ännu mer spelmässigt för att ta hem tre poäng. Men självklart har vi ambistionen att vinna och klättra i tabellen.
– Veckans träningar har känts väldigt bra för mig personligen och hela laget har verkligen sett bra ut inför den här matchen, jag är optimist.
Vi ses på Valhalla på söndagen (8 maj) alltså. 13.00 är det avspark. Och SMHI utlovar gnistrande sol och härligt sommarväder. Inga skäl för någon at stanna hemma alltså.
Om någon, mot förmodan, inte har möjlighet att ta sig till Valhalla IP, går det så klart bra att kolla in matchen på Damallsvenskan.tv. Klicka på länken här eller på bilden här ovanför så är det enkelt fixat.
Nu kör vi!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter