Shake Hands - två samarbetsklubbar klara

Sålin Ibrahim och Jasmin Antwan Pusan visar stolt upp sin nya matchtröja. Foto: TORE LUND Sålin Ibrahim och Jasmin Antwan Pusan visar stolt upp sin nya matchtröja. Foto: TORE LUND

Shake Hands verksamhet och engagemang fortsätter att växa!
Nu har vi gjort klart samarbetsavtal med Sveakurd FC och FK Bosna 92.
– Fantastiskt roligt att vi kan lyfta fram fotbollens positiva kraft och möjligheter när det kommer till att skapa ett bättre Sverige, säger Tore Lund, ansvarig för Shake Hands i Kopparbergs/Göteborg FC.


Shake Hands är integrationsprojektet initierat av Kopparbergs/Göteborg FC och Kopparbergs Bryggeri i slutet av 2014. Efter ett fullspäckat 2015, är vi nu inne i ett ännu mer intressant år för projektet.
Våra öppna träningar för tjejer är redan i gång.
Vi har våra nyvunna supportrar från i fjol kvar på läktarna.
Shake Hands restaurang- och kockskola på John Scott's Palace ska rulla vidare.
Och nu har vi alltså knutit nära band med två klubbar som brinner för integrationsfrågan på samma sätt som vi själva gör.

Matchtröjor från FK Bosna 92 med Shake Hands på bröstet! Foto: MIRZA NUHIC Matchtröjor från FK Bosna 92 med Shake Hands på bröstet! Foto: MIRZA NUHIC

Via Kopparbergs Bryggeri har Shake Hands till att börja med gått in i FK Bosna 92 i Örebro. Klubben har sedan starten för över 20 år sedan bedrivit ett fantastiskt arbete – och dessutom tagit snabba kliv i seriesystemet.
I dag är klubben ett etablerat lag i Division 3 Västra Svealand.
– Det är med stolthet vi har Shake Hands logotyp på våra tröjor, säger klubbens sekreterare Mirza Nuhic. Vi hoppas att samarbetet kommer att fortsätta och att vå relation blir ännu tajtare.
Den andra klubben som nu är en del av Shake Hands-familjen är Sveakurd FC i Angered.
– Vi startade vår tjejverksamhet under 2015 och genomslaget har varit fantastiskt, säger styrelseledamoten och hjälptränaren Chiaco Aslani.
Sveakurd FC – som nu bytt namna till Sveakurd FC/Shake Hands! – har på rekordkort tid fått in över 25 unga tjejer i sin verksamhet, ett par av dem med bakgrund i välkända Angered United.
– Vi vill skapa gemenskap och vi vill ge alla chansen att vara med, både dem som vill satsa på fotbollen och dem som vill vara med för skoj skull.
Jasmin Antwan Pusan och Sålin Ibrahim är två av klubbens eldsjälar, två engagerade tjejer som alltid syns runt laget.
– Våra nya matchtröjor, som vi fått tack vare Kopparbergs/Göteborg FC och Shake Hands är jättesnygga, vi ser ut som proffs, skrattar tjeerna.
Än så länge spelar laget i en sjumannaserie, men planen är att ta klivet upp till 11-manna nästa år.
– Vi missbedömde intresset, säger Chiaco Aslani. Vi blev fler än vi kunde drömma om! Och det är jätteroligt. Men nu får vi ett år att träna och komma väl förberedda till 2017.
Tore Lund, KGFC:s Shake Hands-ansvarige, säger:
– Underbart med så många positiva och glada människor som kommer samman tack vare fotbollen. Vi önskar så klart både Sveakurd och FK Bosna all lycka i framtiden och hoppas kunna stå vid deras sida under lång tid.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter