Ny målshow av superlöftet Annahita!

Annahita Zamanian fortsätter at ösa in mål i  F19. Här en bild från hennes inhopp i allsvenskan mot Örebro. Alldeles bakom "Hita" syns Nathalie Persson, också hon målskytt den 1 maj. Foto: PER MONTINI Annahita Zamanian fortsätter at ösa in mål i F19. Här en bild från hennes inhopp i allsvenskan mot Örebro. Alldeles bakom "Hita" syns Nathalie Persson, också hon målskytt den 1 maj. Foto: PER MONTINI

Annahita Zamanian växer allt mer ut som ett av de mest spännande framtidsnamnen i svensk damfotboll.
I gårdagens match i F19-allsvenskan mot Limhamn/Bunkeflo gjorde 18-åringen hela sex mål. På tre matcher nu är hon uppe i osannolika tolv nätkänningar.
– Annahita är grym, säger Anna Stoltze, F19-ansvarig i KGFC. Men att vi vinner med 10-1 är hela lagets förtjänst, i dag är jag mycket nöjd med insatsen över hela banan.


Steget från F19 till damallsvenskan är naturligtvis långt och svårt. Men en spelare som vräker in mål på högsta F19-nivå är naturligtvis väldigt spännande för framtiden.
– "Hita" behöver uteckla sin fysik och sin löpförmåga, säger Anna Stoltze. Men hon tar kliv hela tiden och hon har så klart framtiden för sig.

Ja, sex mål i söndagens 10-1-seger, fem mål i F19-premiären och enda KGFC-målet i förlusten mot Växjö snackar man inte bort. 12 baljor på tre matcher! Wow, liksom!
Annahita är här för att stanna, så lägg namnet Zamanian på minnet, hon har inte gjort sina sista mål för KGFC...
KGFC:s F19-lag 2016 är annars i stora delar helt nytt jämfört med fjolåret. Likafullt har det hittills sett väldigt bra ut på både träning och match.
– Tjejerna gillar att få chansen i det här lite tuffare tempot, mot det här motståndet. Vi är väldigt glada att vi har ett så fint samarbete med så många klubbar runt om i vårt närområde,säger Anna Stoltze, som i år också är assisterande tränare till Stefan Rehn i a-laget.
Att ha ett lag i F19-allsvenskan gagnar förstås oskså klubbens a-lag. Spelare som är på väg tillbaka från skador, spelare som behöver matchtempo, har chansen att få det på en förhållandevis hög nivå.
– Vi var inte riktigt där i förlustmatchen mot Växjö senast, menar Stoltze. Men i dag föll pusselbitarna på plats igen. Jag är mycket nöjd med arbetsinsatsen och att laget sitter ihop så bra trots relativt lite tid för samträning är mycket positivt.
Några särskilda spelare du vill framhålla?
– Alla! Men måste jag nämna några tycker jag att Marika Bergman Lundin gjorde det bra i en ovan position som högerback, att Jennifer Falk gjorde flera fina räddningar trots att hon hade lite att göra och att Lisa Palm visade prov på kvaliteter både i offensiven och i försvarsjobbet.

Kopparbergs/Göteborg FC - IF Limhamn/Bunkeflo 10-1 (3-0)

1-0 (9) Annahita Zamanian
2-0 (30)Annahita Zamanian
3-0 (35) Lisa Palm
4-0 (47) Annahita Zamanian
5-0 (56) Nathalie Persson
6-0 (63) Annahita Zamanian
7-0 (70) Annahita Zamanian
7-1 (72) Josefine Svensson
8-1 (73) Caroline Kindbom
9-1 (80) Annahita Zamanian
10-1 (84) Caroline Kindbom


KGFC:s matchtrupp:

Jennifer Falk  (MV)
Jeanna De Maré 
Emma Nilsson 
Ebba Handfast 
Tilda Andersson 
Marika Bergman Lundin (K) 
Caroline Kindbom 
Lisa Palm 
Nathalie Persson  
Annahita Zamanian
Freja Hellenberg 
Diana Leander 
Josefin Wiklund 
Katja Gudmand-Höyer 
Elina Stål 
Tindra Nilsson 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter