Första segern för säsongen – och storspel av Loes i comebacken!

Loes Geurts gjorde comeback efter en lättare skada! Och som hon gjorde det! Den holländska landslagsmålvakten stod för flera avgörande räddningar och bidrog starkt till KGFC:s sger! Loes Geurts gjorde comeback efter en lättare skada! Och som hon gjorde det! Den holländska landslagsmålvakten stod för flera avgörande räddningar och bidrog starkt till KGFC:s sger!

Första målen! Första segern!
Bortamatchen mot Kvarnsveden – seger med 2-0 – innebär att Kopparbergs/Göteborg FC klättrar i tabellen och får vind i seglen inför fortsättningen där tuffa matcher mot Umeå, Kristianstad och Rosengård väntar.
– Underbart att vara tillbaka i målet, säger den holländska landslagsmålvakten Loes Geurts, som inte spelat en allsvensk match på ganska exakt ett år.


Loes Geurts var det givna valet i KGFC-målet i inledningen av förra säsongen. Hon spelade också fram till VM-uppehållet. Men inför omstarten efter VM var olyckan framme, Loes drabbades av en hjärnskakning under träning på Valhalla IP – och har sedan dess inte spelat i allsvenskan.
Sammanlagt blev det bara sju framträdanden i serien under fjolåret.
– Det var en jobbig tid, erkänner den 30-åriga keepern.

Men nu är hon tillbaka på allvar!
Under försäsongen 2016 har Loes varit med fullt ut, spelat i flera av träningsmatcherna och gjort det bra, men har under de senaste veckorna dragits med en lättare axelskada.
I går, på bortaplan mot nykomlingen Kvarnsveden, var det äntligen dags för comeback.
– Jag har längtat, säger Geurts.
Det blev dessutom en väldigt lyckad återkomst. Loes var lugn och trygg som vanligt och stod dessutom för flera avgörande räddningar.
– Jag tycker det kändes bra, säger hon. Men det är skönt att Jennifer Falk också är med i laget. Hon gör det jättebra och det har inte funnits någon anledning för mig att skynda tillbaka. Vi har två bra mälvakter i truppen, det är viktigt!

Vad säger du om matchen som helhet?
– Vi var stundtals lite slarviga i vårt passningsspel och kom inte riktigt till framåt. Men som helhet gjorde vi en klart godkänd insats. Och skönt att vi fick göra två mål efter två mållösa matcher på raken.
– Nu är det bara att köra och att titta framåt.
Kvarnsveden, som stundtals spelade fysiskt och hårt, var giftiga i djupledsspelet under hela matchen, inte minst var den malawiska anfallaren 
Tabitha Chawinga ett ständigt hot.
– Hon är riktigt bra, menar Loes Geurts. Men vi lyckades hålla henne borta och jobbade stenhårt i matchen i dag, visade bra attityd och var det bättre laget.
KGFC:s ledningsmål kom i den 19:e minuten efter ett vackert anfall där Rebecka Blomqvist till sist kunde sätta bollen i nät.
Därefter blev det mycket ställningskrig och kamp, men KGFC höll ställningarna ända in i kaklet.
Matchens andra mål kom i den sjätte och sista tilläggsminuten genom landslagsforwarden Pauline Hammarlund.
Tråkigt var det däremot att högerbacken Maja Göthberg  efter en timmes spel blev onödigt brutalt tacklad av en Kvarnsvedenspelare och tvingades utgå med en axelskada. Maja fördes till sjukhus och troligen har axeln slagits ur led.
– Det är för tidigt att säga hur det är med Maja, säger Stefan Rehn. Vi vet mer efter besöket hos läkare, och sedan får vi göra en mer gundlig undersökning i veckan som kommer.
Nästa match för KGFC spelas nästa söndag, den 8 maj på hemmaplan mot Umeå, matchstart: 13.00.


Kvarnsveden – Kopparbergs(Göteborg FC 0-2 (0-1)
0-1 (19) Rebecka Blomqvist
0-2 (90+6) Pauline Hammarlund


Så här spelade KGFC:

Loes Geurts (MV) 
---
Maja Göthberg (UT 65, Freja Hellenberg)
Beata Kollmats 
Catrine Johansson 
Elin Landström 
---
Adelina Engman 
Andrine Hegerberg 
Elin Rubensson (K) 
Rebecka Blomqvist (UT 84, Nathalie Persson)
---
Pauline Hammarlund 
Sara Lindén (UT 76, Anna Ahlstrand)

Ej inbytta:

Jennifer Falk (MV) 
Kathlene Fernström
Filippa Curmark 
Marika Bergman Lundin 
Annahita Zamanian

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter