The Cat is back – spelar från start igen mot Kvarnsveden!

Efter en tid med skadebekymmer är Catrine Johansson nu redo för resten av allsvenskan. Foto. PER MONTINI Efter en tid med skadebekymmer är Catrine Johansson nu redo för resten av allsvenskan. Foto. PER MONTINI

Catrine Johansson är en spelare som alltid varit där, känns det som.
Men "Katten" är bara 24 år gammal och har fortfarande sina bästa år framför sig.
– Jag känner att jag tar kliv varje år, att jag utvecklar olika delar av det som är viktigt för varje säsong, säger damallsvenskans yngsta veteran inför helgens match mot Kvarnsveden.


Träning vid lunchtid på fredagen, sedan lunch och därefter styrde spelarbussen ut från Göteborg med sikte på Borlänge i Dalarna och helgens allsvenska match mot Kvarnsveden.
Och det var ett samlat, hungrigt gäng spelare och ledare ombord.
– Det är dags för tre poäng nu, säger Catrine Johansson, tjejen som kallas för "Katten" av alla sina spelarkompisar och av alla oss andra i KGFC:s närhet.

Catrine kom till Kopparbergs/Göteborg FC redan 2007, utvecklades stort under Torbjörn Nilssons ledning, har många gånger varit ett namn i landslagssnacket, men inte riktigt tagit det klivet.
Inte ännu.
– Jag gör min tionde säsong i KGFC i år, säger "Katten". För varje år har jag tagit små och stora steg framåt och uppåt. Jag försöker alltid att vara alert på träningarna och vill verkligen utvecklas. Hur långt det sedan bär återstår att se.
Frågan man tränaren Stefan Rehn kan det bära hur långt som helst.
– "Katten" har hur mycket som helst inom sig, säger han. Hon är en av dem jag tror väldigt mycket på. Om jag jämför med 2015 ser jag redan att hon klättrat några steg på trappan.
Försäsongen har annars varit lite upp och ner för Catrine Johansson. En stökig baksida har hindrat henne från att träna för fullt och hållit henne borta från några matcher.
Men senast, mot KIF Örebro på Valhalla IP, spelade hon i mittförsvaret tillsammans med Beata Koillmats, gjorde det bra och kommer nu att få förnyat förtroende i bortamatchen mot nykomlingen Kvarnsveden.
Dalalaget har inlett allsvenskan på ett överraskande bra sätt, med kryss mot Vittsjö och seger mot Mallbacken. Det bllir ingen lätt nöt att knäcka för KGFC på lördagen.
Stefan Rehn talar om ett kraftfullt mostånd som är giftigt och farligt i sitt djupledsspel.
Catrine Johansson är säker på att det blir en "fysisk match".
– Men vi är redo, vi är förberedda, vi vet vad som krävs, säger Johansson. Så här på förhand är det inget annat är tre poäng som gäller.
Stefan Rehn om Catrine Johanssons betydelse för laget:
– "Katten" är snabb och positionssäker, oerhört vältränad och har hon saknat något tidigare är det väl modet i det fysiska spelet och förmågan att ta en ledarroll. Men jäklar, som hon utvecklats på de områdena.
Catrine Johansson själv håller med, menar att hon tidigare inte riktigt behövt kliva fram när laget haft starka ledarprofiler som Marlene Sjöberg, Johanna Almgren, Lisa Ek, Stina Segerström, Kristin Hammarström och Jane Törnqvist.
– Men nu är jag där, jag tycker det är roligt att ta ansvar och är beredd att göra det. Jag försöker att snacka mycket och vara på tårna.
Vad säger du om konkurrensen i truppen i år?
– Det är stentufft! Särskilt i backlinjen. Jag funkar ju egentligen på alla positioner där, men just i dag är det väl i första hand som mittback jag är ett alternativ.
Var spelar du helst, i mitten eller som ytterback?
– I dag? I mitten!
Men du, smeknamnet "Katten"? Var kommer det i från?
– Catrine. Katten. Jag vet inte, det är väl inte så långsökt och det har hängt i sedan Torbjörns dagar i klubben... Och för mig är det helt okej att vara "Katten"!
KGFC reser till Dalarna på fredagen, ligger över, kommer väl förberedda – så klart(!) – till avsparken klockan 14.00 på lördagen. Bortsett från några småskavanker är truppen intakt och Stefan Rehn har många valmöjligheter i sina beslut om startelvan.
– Det känns bra, säger han. Jag har det mesta klart för mig, men ett par positioner grunnar jag på så länge jag kan.
Ni som inte är i Dalarna och följer matchen på plats, kollar så klart in det allsvenska dramat på Damallsvenskan.tv, som ni kan se gratis till och med den 5 maj. Klicka på länken här eller på bilden här ovanför så är ni i gång!
Missa inte KGFC:s fortsatta äventyr i Damallsvenskan 2016!

Ni läser allt om matchen på Facebook och på hemsidan i morgon eftermiddag!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter