Pallo nära att avgöra mot Örebro i hemmapremiären

Pauline Hammarlund gjorde en mycket bra match mot Örebro på lördagen. Det enda som fattades var pricken över i. Men den pricken kommer, var så säkra... Foto: PER MONTINI Pauline Hammarlund gjorde en mycket bra match mot Örebro på lördagen. Det enda som fattades var pricken över i. Men den pricken kommer, var så säkra... Foto: PER MONTINI

Två i ribban!
Ett mål bortdömt för offside!
Pauline Hammarlund var ruggigt nära att bli matchhjälte för Kopparbergs/Göteborg FC i hemmapremiären mot KIF Örebro på lördagen – men matchen slutade utan mål och med delad poängskörd.
– Jag tycker vi hade lägen för att vinna, vi var värda att vinna i dag, säger den 21-åriga landslagsanfallaren.


Efter förra helgens förlust mot Piteå på bortaplan kom KGFC till spel i lördagens allsvenska hemmapremiär mot KIF Örebro DFF med supertaggning i kroppen, med revanschlustan brinnande i laget.
– Jag är nöjd med väldigt mycket i dag, säger tränaren Stefan Rehn. Men inte med det som är viktigast av allt, det vill säga resultatet.
– Vi hade möjligheter som räcker och blir över för att vinna...
Stefan Rehns lag gjorde en klart godkänd insats mot Örebro rent spelmässigt. Defensiven satt närmast klockrent och de offensiva lägena saknades inte heller.
– Vi ska så klart vinna den här matchen med ett par mål, säger han. Men när det kommer till effektiviteten har vi lite att jobba på.
En av dem som hade både domare och ribbor emot sig var Pauline Hammarlund, som sammantaget kanske ändå gjorde sin hittills bästa match i det svarta KGFC-stället.

– Någonstans är jag nöjd med att vi kom till chanser och skapade möjligheter, säger 'Pallo'. Men jag hade förstås önskat att få in någon boll i mål, och visst borde mitt mål i andra halvlek ha blivit godkänt, eller...???
– Min känsla var att jag inte var offside.
Den känslan delade Pauline med de flesta andra på arenan, men både huvuddomare och linjeman var säkra på sin sak.
– Blåser de för offside är det offside. Ingen mening att bråka om det...
Jämfört med premiärförlusten mot Piteå, hur kändes det i dag?
– Vi var tajta bakåt och visade bra attityd. Det har var ett steg i rätt riktning. Vi är bra, vi kan, vi ska visa det och vi har 20 omgångar kvar när vi ska göra det!
Utöver det bortdömda målet hade 'Pallo' två känningar i trävirket, en ribbträff i första halvlek och en i andra.
– Surt, menar tjejen som gjorde 16 mål i fjolårets allsvenska.
– Vi hade inte marginalerna med oss i dag, säger Stefan Rehn.
Noterbart i övrigt från lördagens match var att Catrine Johansson och Rebecka Blomqvist båda spelade från start efter en tids skadebekymmer, att norska landslagsmittfältaren Andrine Hegerberg gjorde en helgjuten insats och att superlöftet Annahita Zamanian fick sina första allsvenska minuter i karriären.
– Jag tar med mig mycket positivt till nästa match, säger Rehn.
Pauline Hammarlund håller med sin tränare...
– ... vi tar trepoängaren nästa gång i stället...
I damallsvenskans tredje omgång ställs KGFC mot Kvarnsveden. Matchen spelas kommande lördag på bortaplan och ni som inte har möjlighet att resa till Dalarna då kollar naturligtvis på matchen i Damallsvenskan.tv.


Kopparbergs/Götebiorg FC – KIF Örebro 0-0

Så här spelade KGFC:


Jennifer Falk
---
Maja Göthberg
Catrine Johansson
Beata Kollmats
Elin Landström
---
Adelina Engman (UT 73, Filippa Curmark)
Elin Rubensson
Andrine Hegerberg
Rebecka Blomqvist (UT 64, Nathalie Persson)
---
Sara Lindén (UT 86, Annahita Zamanian)
Pauline Hammarlund

Ej inbytta:
Loes Geurts
Kathlene Fernström
Freja Hellenberg
Anna Ahlstrand

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter