Äntligen dags för hemmapremiär – dagen som Bea längtat efter

Beata Kollmats har kämpat sig tillbaka efter en svår knäskada. Nu är hon äntligen redo för första allsvenska hemmamatchen på 18 månader. Foto: JESPER PRYTZ Beata Kollmats har kämpat sig tillbaka efter en svår knäskada. Nu är hon äntligen redo för första allsvenska hemmamatchen på 18 månader. Foto: JESPER PRYTZ

Hon missade hela förra säsongen på grund av en svår korsbandsskada. Men Beata Kollmats gav sig sjutton på att komma tillbaka – starkare än någonsin!
Nu är hon här, supertaggad inför lördagens hemmapremiär i allsvenskan 2016.
– Jag hittar inte ens ord för att förklara hur stort det här är för  mig, säger den 23-åriga veteranen.


Kopparbergs /Göteborg FC inledde allsvenskan förra helgen med förlust borta mot erkänt hemmastarka Piteå IF.
Deppigt så klart, och Beata Kollmats har ingen riktigt bra förklaring till varför det blev som det blev.
– De är svåra, alltid bra hemma och sedan slår de långt och spelar inte världens roligaste fotboll. Men, respekt! De slog oss och de gjorde det rättvist.
Var ni nerviga?
– Ja, kanske en smula, säger Bea, som debuterade  i allsvenskan redan 2011 och sedan dess gjort 37 allsvenskan matcher.
Förra året spolierades helt för Bea efter en korsbandsskada på försäsongen. Senaste allsvenska matchen Beata spelade på hemmaplan var mot just Örebro, den 4 oktober 2014.
– Det har varit en tuff tid, säger hon. Man vill ju vara med och man vill ju ha det dagliga umgänget med sina lagkamrater. Men jag har tagit mig igenom det och nu är jag så taggad man överhuvudtaget kan vara.
 

Starkare än någonsin?
– Ja, det känns så. Jag har tränat bra och har känt mig stark i vår. Enda molnet på himlen är att vi förlorade premiären. Men, revansch nu!
Hemmapremiär?
– Jag hoppas så klart på mycket folk. Vi har ett spännande lag på gång och trots att det är så många nya tjejer i truppen har vi fått ihop det väldigt bra under försäsongen, både på och utanför planen.
Ni slog Örebro ganska lätt i en träningsmatch för några veckor sedan, vi kan casha in tre poäng nu, alltså?
– Nja, så enkelt är det ju sällan. Men vi vet ju så klart att vi kan slå dem och något annat mål än tre poäng har vi förstås inte.KIF Örebro kryssade mot Umeå IK i sin premiär. De saknar stjärnan Sarah Michael, korsband, men supertalangen Michelle De Jongh är fit for fight igen och imponerade i premiären.
Beata Kollmats har vederbörlig respekt för lördagens motståndare, men tänker inte vika ner sig i första taget.
– Hemma ska vi vinna. Lita på att vi ska göra allt! Vi har ett underbart go i laget, det hoppas jag att alla kommer upptäcka…
Hur ”rädd” är du efter korsbandsskadan?
– Jag är inte rädd alls. Jag vågar gå in i dueller och där finns inga hinder. Men alla som haft en korsbandsskada bär nog det med sig i bakhuvudet för resten av karriären. Det är hur som helst är inget som hämmar mig. Jag tänker vinna alla duelleroch närkamper, hahaha…
Du har spelat mycket med Freja Hellenberg under försäsongen, kommentar?
– Det har kants hur bra som helst! Freja är lung och har rutin från landslaget. Hon spelar enkelt och vi snackar bra i backlinjen! Ingen oro där från min sida. 
Stefan Rehn kommer med en i stort sett skadefri trupp till matchen mot KIF Örebro på lördagen. Den enda som garanterat inte spelar är Viktoria Bergqvist, som drog korsbandet i vintras och redan har fokus på 2017.
Övriga småskavanker är under kontroll och den situationen är angenäm för KGFC–tränaren.
– Det kan bli nån förändring jämfört med Piteå-matchen. Men vi får avvakta de sista träningarna.
– Totalt sett ser det ändå väldigt bra ut och kan vi bara visa lite mer mod än i premiären har jag en go feeling inför årets första allsvenska match på Valhalla IP.

Matchen mot KIF Örebro spelas lördag den 23 april på Valhalla IP. Matchstart 15.00.
Vi ses där!

Den som mot förmodan inte kan ta sig till Valhalla IP, kan naurligtvis se matchen på Damallsvenskan.tv. Klicka här eller på bilden här ovanför

Ni följer Kopparbergs/Göteborg FC bäst på hemsidan, på Instagram och på Facebook:
goteborgfc.se
https://www.instagram.com/kgfcofficial/
https://www.facebook.com/goteborgfc/

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter