Förlust i premiären mot Piteå

Deppig premiärförlust! Men det är bara att ta nya tag. Till helgen besöker KIF Örebor Valhalla IP, då jäklar... Foto. JESPER PRYTZ Deppig premiärförlust! Men det är bara att ta nya tag. Till helgen besöker KIF Örebor Valhalla IP, då jäklar... Foto. JESPER PRYTZ

Lite nervöst.
Lite stundens allvar.
Lite för lite mod.
– Tur att det bara är några dagar kvar till nästa match, säger Stefan Rehn efter förlusten mot Piteå IF i den allsvenska premiären.
– Vi kan bättre än vi visade i dag. På hemmaplan i nästa omgång vill vi visa det!


Längsta bortaresan för året redan i premiären, 120 mil enkel väg och någonstans är det skönt att ha den trippen avklarad.
Ännu skönare om det blivit poäng med i bagaget hemåt.
Och naturligt hade det varit skönt om lagets laddning inte störts av att assisterande tränaren Anna Stoltze tvingades kliva av planet vid mellanlandningen på Arlanda – magsjuk.
– Vi ska inte skylle på något, säger Stefan Rehn. Vi var förvarnade, vi visste hur Piteå skulle spela, men vi lyckades inte freda oss. De gjorde det bra och vann rättvist.

Hemmalaget kunde ta ledningen i den 22:a minuten, då hade de redan haft ett par giftiga känningar i ribban och stolpen. Överhuvudtaget såg gästerna från Göteborg tagna ut, som om premiärnerverna sprattlade på utsidan av de nya matchdräkterna.
Laget stod inte riktigt att känna igen från försäsongens fina prestationer.
– Försvarsspelet som varit så fint under hela våren nådde inte upp till den nivå vi vill, säger Rehn.
–Vi visste vad vi skulle möta, de överraskade oss inte, men vi hade inte tillräcklig kvalitet idag. 
I den andra havleken blev det ändå en resning och ett större bollinnehav för KGFC. Men det var Piteå som kunde öka på ledningen till 2-0.
– Där blev uppförsbacken naturligtvis väldigt tung, menar Rehn. Vi hade en klar bild av deras djupledsspel och deras fysik och ändå var det med just sättet att spela de kunde slå oss...
KGFC försökte nog, letade vägar in mot moståndarmålet, men var ändå uddlösa i offensivt straffområde och hade egenligen inte några superlägen att leta sig tillbaka in i matchen den här söndageftermiddagen i norra Sverige.
– Vi blev bättre allt eftersom, men när vi kom fram på deras planhalva spelade vi runt och utanför de farliga ytorna istället för att gå på mål.
– Vi var inte modiga nog.
Match redan på lördag, hemma mot KIF Örebro?
– Ja, skönt att få chans till revansch redan om sex dagar. Vi kan bättre än vi visade idag. Jag hoppas att vi kan visa det då.

Piteå IF - Kopparbergs/Göteborg FC 2-0 (1-0)
1-0 (22) Tempest-Marie Norlin
2-0 (49) Nina Jakobsson

Så här spelade KGFC:
Jennifer Falk
---
Maja Göthberg
Beata Kollmats
Freja Hellenberg
Elin Landström
---
Adelina Engman (UT 84, Anna Ahlstrand)
Elin Rubensson (UT 84, Filippa Curmark)
Andrine Hegerberg
Nathalie Persson (UT 66, Rebecka Blomqvist)
---
Pauline Hammarlund
Sara Lindén

Ej inbytta:
Loes Geurts
Catrine Johansson
Kathlene Fernström
Marika Bergman Lundin

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter