Pallo ställs mot sitt gamla lag i premiären

På veckans pressträff på Valhalla IP hamnade Pauline Hammarlund i centrum så klart – KGFC möter ju hennes gamla lag Piteå i premiären på söndag. Foto: TORE LUND På veckans pressträff på Valhalla IP hamnade Pauline Hammarlund i centrum så klart – KGFC möter ju hennes gamla lag Piteå i premiären på söndag. Foto: TORE LUND

Två dagar kvar.
Sedan är det äntligen dags för allsvensk premiär, för KGFC:s del med bortamatch mot Piteå IF.
– Det vore kul att sänka dem, säger Pauline "Pallo" Hammarlund, som värvades till Göteborg inför årets säsong från just Piteå.


På torsdagens upptaktsträff på Valhalla IP med finfin uppslutning från Göteborgs-media berättade tränaren Stefan Rehn, sportchefen Lasse Svensson och landslagsprofilerna Elin Rubensson och Pauline Hammarlund om känslorna inför säsongen, om vårens lagbyggande och om förväntingarna inför OS i Rio.
– Det ska bli fantastiskt att möta Brasilien! I Brasilien!
Ja, där var de båda KGFC-spelarna överens.

Men innan OS ska det spelas en halv damallsvenska – och just nu är det där och bara där allt fokus ligger.
– Vi har vuxit successivt under försäsongen, menar Stefan Rehn. Förhoppningsvis kommer vi att fortsätta växa under året för vi är inte färdiga ännu, men jag hoppas så klart att vi är redo redan nu.
Försäsongens matcher har indikerat att truppen tränat hårt, gnuggat på försvarsspel, trimmat in ett i stora delar heöt nytt lagbygge och lyckats bra med allt detta.
– Vi är nog alla förväntansfulla inför premiären mot Piteå på söndag, säger sportchefen Lasse Svensson.
Stefan Rehn:
– Resultatmässigt har vi gjort det bra under försäsongen, de nya spelarna har visat glöd och ambition och gamla uvar som Sara Lindén och Anna Ahlstrand ser vassare ut än någonsin och de ärviktiga också med sin erfarehet, sin historia och i sina roller som kulturbärare.
Vilka förväntningar ska vi ha på KGFC under 2016?
– Rosengård och Linköping får bära favoritskapet. Men vi hoppas vara med där bakom och hugga, hamnar vi bland de fyra första i tabellen har vi gjort det bra.
Elin Rubensson och Pauline Hammarlund nickar instämmande, men mellan rader förstår man ändå att de har högre förhoppningar än så.
– Man vill altid gå för guldet, menar de. Men samtidigt bygger vi på sikt och det är inte nödvändigt att framgången kommer redan i år. Men vi ska ge allt!
För Pauline Hammarlund blir premiärmatchen väldigt speciell. Det var just Piteå hon lämnade efter förra säsongen, lämnade med ett fint år i bagaget där 16 mål och en given landslagsplats talar sitt tydliga språk.
– Jag hoppas naturligtvis kunna bidra med det jag är bra på också här i Göteborg, säger Pauline, som nästan aldrig kallas för något annat än "Pallo".
På den damallsvenska upptaktsträffen i början av veckan utsåg TV-sportens expert Frida Östberg just den 21-åriga anfallaren med sina rötter i Stockholm, till hela seriens hetaste och mest spännande nyförvärv.
Känn ingen press, liksom?
– Haha, jag ser det inte så. Bara roligt om andra tycker jag gjort något bra. Jag har höga krav på mig själv också.
Hur ska det bli att möta "ditt" Piteå?
– Väldigt speciellt förstås! Det har redan varit nåra gliringar med några av de gamla lagkamraterna. Men jag ser fram mot matchen och önskar inget hellre än att vara den som avgör för KGFC.
Kommer du att fira om du gör mål?
– Hmmm, jag vet inte, vi får se...
Matchen mot Piteå på bortaplan är en av årets svåraste. 120 mil bort, en hetlevrad hemmapublik, ett tufft och fysiskt motstånd.
– Jag tror och hoppas att vi har kvaliteter som gör att vi kan åka hem med tre poäng, säger Stefan Rehn.
Pauline Hammarlund fyller i:
– Jag vet att många av motståndarlagen har mycket respekt för just Piteå borta. Det ska vi också ha, det kommer att bli tufft. Men målet är så klart tre poäng.
KGFC tränar hemma på Valhalla IP både fredag och lördag förmiddag. Planet norrut lyfter på lördageftermiddagen och incheckade då är en en i stort sett skadefri trupp.
– Vi har några småskavanker, säger Rehn. Det blir sena beslut på ett par av tjejerna, men jag hoppas att alla kan vara med.
Matchen börjar klockan 14.00.
Och ni vet väl att ni kan se den gratis på nya Damallsvenskan.tv, klicka bara på länken eller bilden här ovanför och stötta Kopparbergs/Göteborg FC under livesändningen.
Snart är vi i gång!
Och det är härligt!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter