Nu drar Shake Hands öppna träningar för tjejer i gång!

Ledarteamet som ska ta hand om Shake Hands öppna träningar – Anna Stoltze, Frida Persson, Morgaine Franksen och Isabel Expósito. Foto. TORE LUND Ledarteamet som ska ta hand om Shake Hands öppna träningar – Anna Stoltze, Frida Persson, Morgaine Franksen och Isabel Expósito. Foto. TORE LUND

På tisdag den 19 april är det dags.
Då är alla fotbollsintresserade tjejer välkomna till Valhalla IP.
Det är dags för Shake Hands öppna träningar!
Och alla är välkomna!


Shake Hands, integrationsprojektet som initierades av Kopparbergs Bryggeri och Kopparbergs/Göteborg FC, har successivt skruvat upp verksamheten sedan slutet av 2014.
I fjol hade vi flera event i samband med KGFC:s allsvenska hemmamatcher. Vi besökte även Borås och kollade in toppmatchen mellan Elfsborg och Blåvitt tillsammans.
Sedan drog Shake Hands i gång en kockskola på John Scott's Palace där den första kullen "elever" nu exminerats och är redo för arbetslivet. Nu väntar nästa kull...
Shake Hands nästa steg är de öppna träningarna för tjejer på Valhalla IP, som vi nu startar tillsammans med tjejfotbolls-pionjärerna i Futebol da Força.
På tisdag den 19 april klockan 18.00 är det äntligen dags för premiär.
– Underbart att komma i gång, jublar Anna Stoltze, Frida Persson, Morgaine Franksen och Isabel Expósito, gänget som kommer att leda verksamheten.

Tanken är att de öppna träningarna ska äga rum varje tisdag mellan 18 och 19 på Valhalla IP. I första hand är det Isabel Expósito och Morgaine Franksen, utbildade hos Futebol da Força, som är ansvariga för verksamheten.
Dessutom kommer Fortesa Hoti och Camilla Ackerfors hjälpa till som ledare och instruktörer.
Men även Frida Persson, övergripande ansvarig för Futebol da Força, Anna Stoltze, assisterande tränare i a-laget och F19-ansvarig i KGFC, och Tore Lund, klubbens Shake Hands-ansvarige, kommer att stötta verksamheten.
– Fotbollen ger en unik möjlighet för till exmepel nyanlända att hitta ett sammanhang och nya vänner, säger Tore Lund. Särskilt viktigt är det för tjejer, som ofta har färre vägar och möjligheter att finna sig till rätta i sitt nya samhälle.
– Men vi stänger inte ute någon, alla är välkomna till Shake Hands öppna träningar!
Det entusiastiska ledarteamet som nu kastar sig över den här utmaningen frustar av förväntan inför det som nu väntar.
– Det ska bli oerhört roligt, säger Morgaine Franksen. Alla är välkomna till oss, oavsett vilken nivå de befinner sig rent fotbollsmässigt eller vilka förkunskaper de har.
Vilka åldrar tänker ni er?
– Från 13 år och uppåt, men vi kommer att vara flexibla.
Tack vare Shake Hands tidigare verksamhet och de kontakter vi knutit då har vi nu kunnat nå ut brett med en inbjudan till de öppna träningarna för tjejer. Även Futebol da Força har gått i alla sina kanaler för att sprida kunskap om Shake Hands och vårt nya, spännande projekt.
– Vi hoppas på god uppslutning, säger Frida Persson, som har erfarenhet från flera liknande projekt.
Nu kör vi!
Shake Hands öppna träningar för tjejer är här!

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter