Säker seger i genrepet - målkalas i andra

Annahita Zamanian bjöd på show i dagens match mot Hovås/Billdal. FOTO: Tore Lund Annahita Zamanian bjöd på show i dagens match mot Hovås/Billdal. FOTO: Tore Lund

Trots åtta spelare borta på olika landslagsuppdrag segrade KGFC i genrepet hemma mot Hovås/Billdal. Efter en trevande första halvlek small det till ordentligt efter paus. Matchen slutade 6-2 och gladast av alla var tremålsskytten Annahita Zamanian.
- Efter en sån här match kan man inte må annat än bra, säger Annahita Zamanian.


Första halvlek gav inga bra signaler inför den stundande premiären om en vecka då KGFC åker till Piteå. Vi fick se ett slarvigt passningsspel där Kopparbergs/Göteborg FC inte lyckades skapa någon som helst oreda i Hovås/Billdals försvar. Halvlekens enda mål skulle komma till av en individuell prestation utförd av Sara Lindén. Fin nertagning, fint, skott i ribban som Anna Ahlstrand påpassligt fångade upp och tryckte in i mål.
- Vi hittar inte alls rätt i passnigsspelet första 45 och vi pratar i paus om att vi måste spela bollen snabbare och erbjuda varandra fler alternativ, säger Stefan Rehn.

Hovås/Billdal skulle turligt kvittera till 1-1 precis i början av den andra halvleken.
KGFC tog baklängesmålet på rätt sätt och satte genast färg på tillställningen.
- Skönt att veta inför premiären att vi kan växla upp när vi får ett mål emot oss, säger Annahita Zamanian.
KGFC skulle ge svar på tal direkt efter baklängesmålet. Firma Ahlstrand/Lindén kombinerade fint igen, Sara blev fälld i straffområdet - straff. En straff som Sara Lindén själv tog hand om och tryckte in i vänstra krysset. Hur säkert som helst.
Hovås skulle återigen kvittera genom en kontring efter en misslyckad frissparksvariant. 2-2 och vidöppet igen, trodde vi.
Unga Annahita Zamanian som idag gjorde sin första match från start ville annat. Frispelad med målvakten av Sara Lindén satte hon elegant 3-2 målet med en yttersida. Zamanianshow var i gång!
Bara några minuter senare var det en tilltrasslad situation i straffområdet som till slut innebar att bollen hamnade i Annahitas ägo. GDFF-värvningen vände bort sin bevakare och placerade säkert in 4-2.
Hattricket skulle fullbordas efter att Annahita återigen blivit frispelad denna – nu av Anna Ahlstrand. Fri med målvakten gjorde Annahita inget misstag denna gången heller, 5-2.
- Hur roligt som helst att göra tre mål, men framförallt är det väldigt skönt att få 90 minuter i benen. Jag vet inte hur längesen det var jag spelade en hel match, säger Annahita Zamanian.
KGFC skulle göra ett mål till innan domaren skulle sätta pipan i munnen. Denna gången var det  Marika Bergman Lundin som bröt sig igenom två backar och satte 6-2-bollen i mål.
- Skönt med seger. Vår andra halvlek är mycket bättre än den första. Skönt att alla tjejer fick sig en ordentlig genomkörare innan allvaret drar i gång. Nu tar vi sats mot premiären om en vecka.
- Det känns väldigt bra. Vi har en nästintill skadefri trupp och reser till Piteå i hopp om att kunna ta tre poäng, säger KGFC-tränaren.

Så här startade KGFC:
Jennifer Falk

Ebba Handfast
Kathlene Fernström (UT 63 Katja Gudmand-Höyer)
Beata Kollmats
Catrine Johansson

Cornelia Karlsson
Filippa Curmark
Anna Ahlstrand
Marika Bergman Lundin

Sara Lindén
Annahita Zamanian Bakhtiari

Ej inbytta:
Emma Nilsson
Ammie Johansson
Tindra Nilsson
Diana Leander
Carolina Kindbom

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter