Dags för sista träningsmatchen innan det allsvenska allvaret

En för alla, alla för en! På lördagen spelas försäsongens sista match. Sedan väntar det allsvenska allvaret nästa helg. Foto: TORE LUND En för alla, alla för en! På lördagen spelas försäsongens sista match. Sedan väntar det allsvenska allvaret nästa helg. Foto: TORE LUND

Nästa helg inleder Kopparbergs/Göteborg FC allsvenskan med bortamatch mot Piteå.
På lördagen - redan klockan 12.00!!! - spelas den sista träningsmatchen innan säsongen 2016 sparkar i gång på allvar.
– Ett bra genrep är viktigt, menar tränaren Stefan Rehn. Och även om vi just nu har många spelare borta på olika landslagsuppdrag vill jag se att vi sätter både vårt offensiva som vårt defensiva spel nu, så här nära inpå seriestarten.


Hela åtta spelare i KGFC:s a-trupp är just nu borta på olika landslagsuppdrag – i fem olika landslag (se nedan). Det innebär dock inte att Stefan Rehn tar lätt på träningsmatchen mot Hovås/Billdal.
Tvärtom.
– Alla matcher är viktiga, alla matcher ger tempo och kampsituationer som vi aldrig kan nå på träningsplanen, säger han.

KGFC har gjort en stark försäsong med bra resultat mot flera av de allsvenska konkurrenterna. Men försäsong är en sak, skarpt läge i damallsvenskan något helt annat.
– Jag är gkad att vi får en bra träningsmatch mot Hovås/Billdal nu. Det är viktigt att nöta spelidéer och taktik och i match får du möjlighet att göra just det på ett helt annat sätt än under träning. Här har du ju en motståndare som vill störa dig i allt du gör...
Vad betyder det att så många tjejer är borta med de olika alandslagen?
– De betyder att de får bra matcher och bra träningar, och att vi som är kvar hemma också får en tuff genomkörare och ännu ett tillfälle att sätta våra spelidéer.
– Till exempel har några av våra spelare haft skadebekymmer under våren och därför inte kunnat spela så mycket, nu får de en möjlighet att kasta sig in i hetluften och det är jättebra.
Varför spelar inte Elin Landström?
– Misstänkt hjärnskakning, men hon är redan bättre och bör vara med i truppen i premiären om drygt en vecka.
Och varför spelar inte Irvina Bajramovic?
– Vi har en del deal med hennes tidigare klubb Rössö att hon ska kunna spela med dem också under året. Hon kommer nu att få en bra match i deras genrep i helgen.
Med åtta spelare på landslagssamlingar och och ytterligare fyra borta av andra skäl, kommer KGFC mot Hovås/Billdal att stärka upp laget med ett gäng tjejer från F19-truppen.
– Bra för dem också att få känna på det tuffare tempot och den högre nivån. Flera av dem kommer att få speltid, ett par från start och dessutom blir det säkert några av dem som får komma in från bänken under matchens gång.
Känslan i truppen med en vecka kvar till premiären?
– Jag längtar, jag vill att det ska dra i gång, det kommer att bli spännande i år. Vi har ett i stora delar nytt lag, ett ungt lag, ett lag som jag tror mycket på, ett lag som har alla möjligheter att blir riktigt, riktigt bra!

Okej, vi ses på Valhalla IP!
I morgon lördag den 9 april!
Klockan 12.00!
Fri entré!
Få ursäkter för att utebli accepteras!

De är med i lördagens match mot Hovås/Billdal:
Jennifer Falk
Catrine Johansson
Beata Kollmats
Kathlene Fernström
Marika Bergman Lundin
Anna Ahlstrand
Filippa Curmark
Annahitas Zamanian
Sara Lindén

De är borta på landslagsuppdrag:
Freja Hellenberg (Sverige A)
Elin Rubensson (Sverige A)
Pauline Hammarlund (Sverige A)
Andrine Hegerberg (Norge)
Adelina Engman (Finland)
Loes Geurts (Holland)
Maja Göthberg (Sverige F19)
Nathalie Persson (Sverige F19)

De är skadade eller borta:
Elin Landström (misstänkt lätt hjärnskakning, bör kunna spela premiären).
Rebecka Blomqvist (på väg tillbaka efter en lättare knäskada).
Viktoria Bergqvist (missar hela säsongen med en korsbandsskada).
Irvina Bajramovic (deltar enligt överenskommelse i genrepet med Rössö).

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter