Elin var namnet för dagen när KGFC slog Mallbacken

Elin Landström svarade för en gedigen defensiv insats mot Malbacken. Dessutom gjorde hon ett fantatsiskt vackert frisparksmål. Foto: PER MONTINI Elin Landström svarade för en gedigen defensiv insats mot Malbacken. Dessutom gjorde hon ett fantatsiskt vackert frisparksmål. Foto: PER MONTINI

Ännu en seger mot allsvenskt motstånd.
Efter en lite trevande första halvlek lossnade det rejält i den andra för KGFC som till slut slog tillbaka Mallbacken med säkra 4-0 (1-0).
– Nu längtar jag bara efter att serien ska dra i gång, säger vänsterbacken Elin Landström, som svarade för matchens delikatess med sitt frisparksmål i matchens absoluta slutskede.


Det återstår förvisso en träningsmatch innan damallsvenskan 2016 drar i gång – för KGFC:s del med bortamatch mot Piteå den 17 april.
I nästa helgs träningsmatch mot Hovås/Billdal saknar KGFC dock hela åtta spelare som är borta på landlagsuppdrag med de svenska a- och F19-landslagen, med det norska landslaget, det finska och det holländska.
– Jo, det var väl detta som var det egentliga genrepet, menar Elin Landstrsöm, ny för året från Umeå IK.

Tidigare under försäsongen  har KGFC ställts mot allsvenskt mostånd vid fem tillfällen. De matcherna har resulterat i en förlust (Linköping), en oavgjord (Eskilstuna) och tre segrar (Örebro, Kristianstad och Mallbacken).
– Jag tycker vi gjort det bra, menar Elin Landström. Det är många nya tjejer i truppen och vi har ett väldigt ungt lag.
Elin spelar till vänster i den för året helt nykomponerade backlinjen. Och just defensiven är kanske det som hittlls fungerat bäst.
– Försvaret har jag varit nöjd med hela året, säger tränaren Stefan Rehn. Nu känner jag dessutom att offensiven börjar lossna. Det känns spännande inför seriestarten.
Mot Mallbacken inledde Elin Rubensson, som flyttat in centralt på mittfältet i den senaste matcherna och gjort det väldigt bra där. 
1-0 kom på straff sedan Adelina Engman rivits ner.
Elin Rubensson var också den som gjorde matchens andra mål. Nu efter en frispark som nuddade huvudet på en Malbackenspelare och studsade in i mål.
3-0 kom sedan från Pauline Hammarlund. Och 4-0 av Elin Landström.
– Där fick jag en fin träff, erkänner Landström själv, som med vänsterfoten hårt och välplacerat sköt in frisparken från 25 meter.
– Men jag är trygg med vänstern, får mycket träning med den eftersom jag slår alla hörnor från höger.
Hur känns det inför den allsvenska premiären?
– Jag är ruskugt taggad! Jag vill att det ska dra i gång i morgon.


Kopparbergs/Göteborg GC – Mallbacken 4-0 (1-0)

1-0 (39) Elin Rubensson (straff)
2-0 (76) Elin Rubensson
3-0 (82) Pauline Hammarlund 
4-0 (90+2) Elin Landström

Så spelade KGFC:

Loes Geurts
---
Maja Göthberg (UT 45, Kathlene Fernström)
Beata Kollmats
Freja Hellenberg
Elin Landström
---
Adelina Engman
Filippa Curmark (UT 79, Marika Bergman Lundin)
Elin Rubensson (UT 79, Anna Ahlstrand)
Nathalie Persson (UT 45, Andrine Hegerberg)
---
Pauline Hammarlund (UT 85, Irvina Bajramovic)
Sara Lindén (UT 85, Annahita Zamanian)

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter