Ny match i helgen, bara två veckor kvar – och Sara är redan glödhet

Sara Lindén är inne på sitt andra årtionde som allsvensk stjärna – då har hon bestämt sig för att göra sin bästa säsong - ever!!! Foto PER MONTINI Sara Lindén är inne på sitt andra årtionde som allsvensk stjärna – då har hon bestämt sig för att göra sin bästa säsong - ever!!! Foto PER MONTINI


Allsvenska premiären är inte långt borta nu.
Nya, unga Kopparbergs/Göteborg FC har något riktigt spännande på gång. Och mitt i den satsningen har 32-åriga Sara Lindén gett sig sjutton på att göra sin bästa säsong hittills i karriären.
– Jag och alla i laget var missnöjda efter förra året, säger Sara. Nu vill vi visa att vi kan mycket bättre än så!


Lika säkert som att nyår infaller den 31 december, lika säkert som att långfredag infaller dagen innan påskafton och lika säkert som att Bruce Springsteen spelar "Twist and shout" varje gång på Ullevi och svensk midsommar kräver fleecetröjor; lika säkert borstar Sara Lindén bort gummikulorna och konstgrässtråna under dobbskorna varje vår en ny allsvensk säsong närmar sig.
Så har det varit sedan 2005.
Så kommer det att förbli länge än, för Sara är inte mer än 32 och har oändligt mycket mer fotboll kvar i kroppen.
– Förra året var skit, säger hon. Jag och hela laget kan bättre än så och vi hoppas få visa det i år.

I fjol gjorde Sara Lindén bara ett enda mål i allsvenskan. Och då snackar vi om tjejen som vid flera tillfällen tampats i toppen av skytteligan...
Varför blev det inte så bra i fjol?
– Det kändes bra och stundtals var vi också bra. Men med facit i hand fick vi nog inte riktigt ihop den där lagkänslan som är så viktigt, vi ville mycket men fick inte lagdelarna att passa ihop och det blev pannkaka alldeles för ofta.
Till säsongen 2016 har konkurrensen i KGFC:s forwardsled skärpts ytterligare, trots att Manon Melis lämnade klubben i höstas.
# Finska landslagsstjärnan Adelina Engman växer för varje år.
# Det nya framtidsnamnet på den svenska forwardshimlen, Pauline Hammarlund, är en spetsvärvning från Piteå med himmelsk potential.
# Rebecka Blomqvist knackar stenhårt på dörren från F19-leden.
# Annahita Zamanian och Irvina Bajramovic – oerhört spännade och coming spelare – är inte blyga och vill visa att de är mogna för allsvenska genombrott.
Sara Lindén hade kunnat luta sig tillbaka och lita till sin erfarenhet och sin medfödda känsla för var närmaskorna är belägna, men istället har hon förberett sig minutiöst inför året och har kanske varit försäsongens hetaste offensiva spelare i laget.
– Det har gått bra, säger hon, tjejen som är själva sinnebilden för ödmjukhet och alltid är den som betonar laget framför jaget.
Vad tycker du om det lagbygge som är på gång i KGFC, Sara?
– Jättespännande! De unga tjejerna visar att de vill vara med och vi älde och mer rutinerade tillför förhoppningsvis den stabilitet som alltid krävs.
Men det ska väl ändå vara svårt att fajtas ,med Rosengård och Linköping i toppen i år, eller?
– Ja, vi slår ur underläge och de har flera världsspelare i sina trupper. Men vi gillar läget och har varit undergdogs förut. Vi ska slåss om varje poäng, alla matcher vi spelar står 0-0 innan domaren blåst till spel. Och då kan vi vinna!
– Vi vill vara med! Vi ska ge alla lag vi möter en tuff match!
Den allsvenska premiären är nu bara drygt två veckor bort. KGFC börjar på bortaplan mot Piteå den 17 april.
Innan dess återstår två träningsmatcher.
På lördagen, 15.00, mot allsvenska konkurrenten Mallbacken och nästa helg mot Hovås/Billdal. Bägge matcherna spelas på Valhalla IP.
Vi ses väl där, va? I solen!!!

Efter kampen mot Mallbacken försvinner en hel drös spelare i väg på diverse landslagssamlingar. Elin Rubensson, Pauline Hammarlund och Freja Hellenberg med det svenska a-landslaget, Andrine Hegerberg med det norska, Adelina Engman med Finland och Loes Geurts med Holland och dessutom Maja Göthberg och Nathalie Persson med det svenska F19-landslaget.
– Underbart att vi har tjejer som är med på den nivån, menar Stefan Rehn.

Läget i KGFC-truppen är stabilt för stunden. Catrine Johansson, Viktoria Bergqvist och Rebecka Blomqvist kör rehab och har olika prognonser att hantera. Men laget är starkt, Mallbacken ska få det svettigt, allsvenskan är nära, KGFC är taggade!!!
– Jag ser mycket fram emot säsongen, säger tränaren Stefan Rehn.
– Det är underbart roligt att vara med på den här resan när KGFC håller på att bygga något nytt och stark, ett lag för framtiden.

Alltså:
Kopparbergs/Göteborg FC  vs Mallbacken!
Lördag 2 april!
15.00!
Valhalla IP!

Var där – eller ångra att du inte var där!

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter