Seger mot Kristianstad – och nya Irvina blir allt hetare

Senast in i KGFC-truppen är Irvinia Bajramovic, värvad från IK Rössö i Uddevalla. I matchen mot Kristianstad fick hon sitt tredje inhopp i laget –och ser riktigt spännande ut. Foto: TORE LUND Senast in i KGFC-truppen är Irvinia Bajramovic, värvad från IK Rössö i Uddevalla. I matchen mot Kristianstad fick hon sitt tredje inhopp i laget –och ser riktigt spännande ut. Foto: TORE LUND

Allsvenskt motstånd i annandagens träningsmatch.
Då blev det ännu en stabil seger för Kopparbergs/Göteborg FC, 3-1 mot  Kristianstads DFF.

– Det är stor skillnad för mig som kommer från division 1, säger Irvina Bajramovic. Men jag känner hur jag allt mer kommer in i tempot och tuffheten på den här nivån.

Alltid spännande med riktiga värdemätare inför säsongen. Var står vi? Var står moståndarna?
På annandag påsk, i en kylig snålblåst, var Kristianstads DFF på besök i Göteborg. Efter en trevande och tempofattig inledning av matchen var det ändå KGFC som ganska tydligt tog hand om taktpinnen.
– Första halvlek är bra, tycker tränaren Stefan Rehn. Där ser jag mycket av det jag vill se när det blir allvar om några veckor.

Glödheta Sara Lindén fortsätter att ösa in mål. Mot KDFF blev det två nya och änu en seger. Foto. PER MONTINI Glödheta Sara Lindén fortsätter att ösa in mål. Mot KDFF blev det två nya och änu en seger. Foto. PER MONTINI

Det Rehn menar är det fortsatt täta och tajta försvarsspelet i första hand.
– Ja, de få chanser de fick berodde mest på individuella misstag från oss, menar Rehn.
Men även framåt fanns det intentioner och idéer som kanske inte riktigt var på plats i den förra träningsmatchen mot Hovås(/billdal för en vecka sedan.
Återigen var det Sara Lindén som kritade in sitt namn i matchprotokollet – två gånger dessutom. Veteranen stod för både 1-0 och 3-0 och däremellan slog Elin landström en fin hörna som flipperstudsade in i motsåndarkassen.
– Sedan tappade vi lite i andra halvlek, släppte in KDFF i matchen. Men jag tycker inte de kom till så många farliga lägen utöver målet, säger Rehn.
Spännande i slutet av matchen var det att lite närmare stifta bekantskap med två av nyförvärven för året, Annahita Zamanian och Irvina Bajramovic.
– Annahita har väldigt mycket boll i sig. En framtidstjej, säger Rehn.
– Och Irvina visar att hon vill vara delaktig, söker ytor, vill ha boll och visar med sitt kroppsspråk att hon inte vill gömma sig. Spännande spelare.
Kontraktet med 21-åringen från IK Rössö i Uddevalla blev klart för några veckor sedan. Sedan dess har Bajramavic tränat med laget och gjort ett par matchinhopp.
– Det är bättre fart och hårdare träningar på alla sätt i KGFC, säger hon. Men jag tycker det känns tryggare och tryggare, jag kommer in i det mer och mer.
I fjol gjorde Bajramovic osannolika 34 mål i damettan och det är forward hon i första hand ser sig som. I just den positionen är konkurrensen i KGFC just nu stentuff, och Orusttjejen är inte främmande för att spela på andra platser i laget.
– Jag kan tänka mig både centralt eller kant på mittfältet. Men som yngre har jag varit back också, men det kanske inte är så aktuellt här. Men Stefan Rehn får bestämma var han vill ha mig.
Du har i alla fall inte ångrat att du tagit chansen att testa allsvenskan?
– Nej, absolut inte. Och jag är glad att KGFC och Rössö gjort en deal som innebär att jag kommer att få speltid kontinuerligt med mitt gamla lag.
– Tanken är att jag successivt ska anpassa mig till allsvensk nivå. Jag ser mycket fram mot säsongen, det känns som jag har både min bästa och min roligaste tid som fotbollsspelare fram för mig.

De spelare som missade annandagens träningsmatch på grund av diverse skavanker och skador var Catrine Johansson (snart comeback), Rebecka Blomqvist (förhoppningsvis spelklar till premiären) och Viktoria Bergqvist (borta hela säsongen).

Nästa träningsmatch för KGFC spelas på lördag. Då kommer ännu en allsvensk konkurrent på besök till Valhalla IP, Mallbacken. Matchstart: 15.00.
Den allsvenska premiären äger rum den 17 april, mot Piteå på bortaplan.

Kopparbergs/Göteborg FC - Kristianstad DFF 3-1 (3-0)
1-0 (28) Sara Lindén
2-0 (36) Elin Landström
3-0 (40) Sara Lindén
3-1 (75) Amanda Edgren

Så här spelade KGFC:

Loes Geurts
---
Maja Göthberg
Beata Kollmats
Freja Hellenberg (UT 80, Kathlene Fernström)
Elin Landström
---
Adelina Engman (UT 72, Anna Ahlstramd)
Filippa Curmark (UT 72, Andrine Hegerbergh)
Elin Rubensson
Nathalie Persson (UT 72, Marika Bergman Lundin)
---
Sara Lindén (UT 80, Annahita Zamanian)
Pauline Hammarlund (UT 80, Irvina Bajramovic)

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter