Stefan Rehn inför påsksmällaren mot Kristianstad

Pauline Hammarlund och Filippa Curmark börjar varva upp inför säsongen 2016. Bara tre veckor kvar nu – och känslan inför näst sista träningsmatchen är god... Foto: PER MONTINI Pauline Hammarlund och Filippa Curmark börjar varva upp inför säsongen 2016. Bara tre veckor kvar nu – och känslan inför näst sista träningsmatchen är god... Foto: PER MONTINI

Bara tre veckor kvar nu till den allsvenska premiären.
Nu gäller det att få pusselbitarna att falla på plats.
– Vi har två träningsmatcher kvar mot allsvenskt mostånd, säger KGFC-tränaren Stefan Rehn. Ni gäller det att visa att vi är beredda!


Försäsongen har i huvudsak gått i dur för Kopparbergs/Göteborg FC. Ett i stora delar nytt lag har trimmats samman och tjejer som inte tidigare dragit på sig den svarta tröjan har sakta men säkert blivit varma i kläderna.
– Jag är nöjd med väldigt mycket, men vi har en bit kvar innan vi kan säga att vi är färdiga, säger Stefan Rehn.
På annandag påsk väntar den näst sista träningsmatchen innan det är dags att dra i gång allsvenskan 2016. Kristianstad DFF kommer på besök – och nu vill Rehn och hans tränarteam se att taktik, lagdelar och passningsspel faller på plats.

Vi tog pulsen på KGFC-tränaren på påskdagen, strax innan sista träningspassetpasset inför matchen mot KDFF.
– Försvarsspelet har suttit väldigt bra hittills, tycker han. Inte minst med tanke på att hela backlinjen är ny jämfört med i fjol.
– Men nu måste vi se till att allt vi tränat på under vintern sitter över hela banan. Passningar, djupledsspel, effektivitet i anfallsspelet. Vi är på god väg, men jag är glad att vi har två matcher kvar mot allsvenskt motstånd för att sätta de sista detaljerna i vårt spel.
I början av april försvinner ett stort gäng tjejer i väg på landslagsuppdrag för Holland, Sverige och våra nordiska grannländer, men Stefan Rehn tycker inte att det stör uppladdningen inför seriespelet.
– De kommer att få tuffa matcher och bra träningar med bra medspelare, säger han. Och att vi har så många som ska i väg visar ju att vi gör någonsting rätt själva.
Vad vet du om Kristianstad inför säsongen 2016?
– De är trygga, har bytt ut spelare på några positioner. Det kommer att bli tufft,men det vill vi ju!
Vart står KGFC just nu, med tre veckor kvar?
– Bra försvar, stabil backlinje och två av allsvenskans bästa målvakter i truppen. Stenhård konkurrens på flera positioner överhuvudtaget. Jag är förväntansfull, vi har något på gång om man ser det på lite sikt. Vår unga satsning känns helrätt, jag tror vi valt rätt linje för att bygga ett storlag om vi blickar lite bortom horisonten.
Några spelare som imponerat särskilt mycket på dig?
– Flera av de unga har gjort det fantastiskt, målvakterna är jättebra och sedan tycker jag att det är jätteroligt att se att en veteran som Sara Lindén tycks ha gett sig sjutton på att göra sin bästa säsong i karriären...
Kan du komma på ett enda skäl till att stanna hemma på annandagen, att inte ta sig till Valhalla IP?
– Nej! Jag hoppas att många i år kommer att upptäcka vilket spännande lag vi har! Supportrarna är viktiga för oss! Ju fler som stötar oss, desto mer självförtroende får vi!

Okej, ses på Valhalla på annandag påsk alltså, ingen anledning att hänga kvar i Blåkulla! Matchen mot KDFF börjar 15.00. Missa inte påskens sista smällare!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter