Europamästaren Maja ställs mot sin gamla lag

Maja Göthberg kom till KGFC i oktober. Nu ställs hon mot sitt  gamla lag – Hovås/Billdal besöker Valhalla IP för en träningsmatch på tisdagen. Foto. PER MONTINI Maja Göthberg kom till KGFC i oktober. Nu ställs hon mot sitt gamla lag – Hovås/Billdal besöker Valhalla IP för en träningsmatch på tisdagen. Foto. PER MONTINI

Träningsmatch mot Hovås/Billdal och för de allra flesta är det bara ännu ett led i förberedelserna inför allsvenskan 2016.
Men för Maja Göthberg blir tisdagens match väldigt speciell.
– Ja, så klart, säger tjejen som var med om att knipa EM-guldet för F19 i fjol.
– Det är ju mina gamla lagkamrater, jag känner de flesta av spelarna och har fortfarande ett hjärta för klubben.


Maja Göthberg, som blir 19 i juli, skrev på för Kopparbergs/Göteborg FC i slutet av oktober förra året. Själv såg hon steget till allsvenskan som ett naturligt steg i karriären, ett sätt att utvecklas och gå vidare..
– Jag trodde väl att jag skulle användas som yttermitfältare och hoppades förstås att få några inhopp under året, säger hon.

Men oj, det ser ut att bli andra bullar.
Yttermittfältet har bytts ut mot högerbacken och under försäsongen är Maja en av de spelare som imponerat mest. Hennes plats i backlinjen tycks just nu vara ohotad.
– Man måste alltid prestera för att få spela, men visst har det gått bra hittlls.
Tränare Stefan Rehn:
– Maja har varit väldigt duktig och visat stor potential hos oss. Hon är kvick, boll- och passningssäker och har dessutom bra blick och spelförståelse.
Alla vi som sett vårens matcher kan bara stämma in i den bilden av den unga framtidstjejen.
– Klart jag blir glad när jag hör sådant, säger Maja själv.
Hur ska det bli att möta ditt gamla lag, Hovås/Billdal?
– Det känns inte så konstogt faktiskt. Men jag har ju kompisar i laget så lite annorlunda blir det ju. Och jag tror det blir en tuff match, Hovås/Billdal är bra och jag tror nog de kommer att vara med och slåss i toppen av elitettan i år.
Göthberg är också en av de två spelare från KGFC som tagits ut till det stunadande EM-kvalet för F19-landslaget. Utöver Maja är också Nathalie Persson med och hade Rebecka Blomqvist inte varit skadad hade hon säkerligen också tagit en plats.
– Att komma med i landslaget är en ära, jätteroligt, ett bevis för att man utvecklas.
Sist Maja spelade i landslaget var i vinterns turnering på La Manga. Då tog hon klivet upp till U23 och startade i matcherna mot Japan och USA. Nu "kliver hon ner" till F19 igen.
– Jag tror att de vill använda mig som ytterback, men yttermittfältare funkar också.
Du har varit i KGFC nu i snart ett halvår, hur känns det?
– Jag har aldrig tidigare känt mig så välkommen i ett lag, det är jättebra stämning och alla människorna i föreningen är verkligen omtänksamma och schyssta. Jag trivs hur bra som helst.
Vad tror du om säsongen som väntar?
– Ingen aning. Jag har dålig koll på allsvenskan och de andra lagen. Men vi känns starka, det är bara att köra.
Inför matchen mot Hovås/Billdal på tisdagen, start 17.00 på Valhalla IP, har Stefan Rehn lite skador i truppen att ta hänsyn till.
Kathleen Fernström, Catrine Johansson, Rebecka Blomqvist och Viktoria Bergqvist spelar inte och dessutom är det små frågetecken för Filippa Curmark och Anna Ahlstrand.
– I den här fasen av säsongen chansar vi inte med någon, säger Rehn. Det viktiga är att tjejerna är hela till den allsvenska starten om en månad.
På pluskontot inför tisdagen är ändå att det senaste nyförvärvet, skyttedrottningen Irvinia Bajramovic från IK Rössö i Bohuslän, nu drar på sig den svarta KGFC-tröjan för första gången.
– Det ska bli jätteroligt att se henne, säger Rehn.
Dessutom är tidigare småskadade Beata Kollmats och Annahito Zamanian tillbaka i laget.

Det finns alltså massor av skäl att söka sig till Valhalla IP  på tisdagen, bättre uppäggning inför påsken är väl svår att tänka sig...

Ses där! Deal! 17.00!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter