Tufft och tajt när killarna vann mot tjejerna

Tufft, tajt och väldigt roligt! KGFC-tjejerna och killarna från Jonsered hade en go eftermiddag och fick en rejäl genomkörare inför säsongen. Foto: TORE LUND Tufft, tajt och väldigt roligt! KGFC-tjejerna och killarna från Jonsered hade en go eftermiddag och fick en rejäl genomkörare inför säsongen. Foto: TORE LUND

Allsvenska tjejer mot juniorspelare från ett herrlag på uppgång.
Jonsereds killar vann till slut med 5-2 mot tjejerna från Kopparbergs/Göteborg FC.
– En jättebra match för oss, menar KGFC-tränaren Stefan Rehn.


Stefan Rehn har varit damtränare i fem år men aldrig tidigare varit med om att ställa något av sina lag mot ett gäng killar.
Men det här gav blodad tand.
– Jag tycker det blev en väldigt bra match för oss, säger han. Tjejerna stred bra, visade att de har taktiska bitar som slår killarna och inte minst visade de att de står upp fantastiskt när det kommer till kondition och vilja.
– Många av våra spelare visade att de har det som krävs när det blåser lite runt öronen!

I början av matchen visade tjejerna annars lite för stor respekt för de snabbare och fysiskt mer stabila pojkarna. Men allt eftersom insåg KGFC-spelarna att de inte behövde vara rädda för något.
– Det var skitroligt att spela i dag, menar Jacob Palmqvist, en av Jonsereds spelare.
– Vi fick fick en taktiskt lektion, där var KGFC mycket bättre än oss.
Till slut blev ändå killarna storlek och snabbhet avgörande. Men Stefan Rehn fäste inte inte någon vikt vid resultatet den här lördageftermiddagen på ett kylskaget Valhalla IP.
– Det här var en rolig match att spela och, tror jag, en rolig match att kolla på. Trots att vi släpper in fem mål gör vi det bra i försvaret och framåt har vi flera bra kombinationer som hade kunnat ge ytterligare ett par mål.
Ja, bland annat missade KGFC en straff och Sara Lindén – som annars kanske var bästa KGFC-tjej– ett friläge.
– Jag älskar alla matcher, menar Sara. Med lite flyt hade vi kunnat vara ännu närmare resultatmässigt.
Efter lördagens erfarenhet i ryggen, med match mot killar, kan Stefan Rehn tänka sig att köra fler träningsmatcher av det här slaget.
– Absolut, säger han. När vi ser tillbaka på försäsongen kan det här visa sig vara en av de viktigaste matcherna vi haft inför allvaret som väntar.
I KGFC:s lag spelade samtliga tillgängliga spelare.
De som stod över med diverse skavanker Annahita Zamanian, Kathleen Fernström, Marika Bergman Lundin, Viktoria Bergqvist, Beata Kollmats, Filippa Curmark och alldeles färska Irvina Bajramovic (som inte anlutit till truppen ännu).

Kopparbergs/Göteborg FC - Jonseed P99 2–5 (0–3)
0-1 (14) Christopher Milsom
0-2 (20) Simon Henriksson
0-3 (38) Jesper Hammarstrand
1-3 (61) Pauline Hammarlund
1-4 (65) Simon Dellve
1-5 (71) Jesper Hammarstrand
2-5 (84) Adelina Engman

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter