Rolle håller förstås på KGFC när Jonsereds killar besöker Valhalla

Roland "Rolle" Lundström vid sin kära tvättmaskin. Ingen har servat tjejerna som honom de senaste nio åren påValhalla IP. Foto: LASSE SVENSSON Roland "Rolle" Lundström vid sin kära tvättmaskin. Ingen har servat tjejerna som honom de senaste nio åren påValhalla IP. Foto: LASSE SVENSSON

I mer än 30 år var Roland Lundström materialare i Jonsereds IF.
Men numera är han en av de trygga pjäserna som håller i gång verksamheten på Valhalla IP och i Kopparbergs/Göteborg FC.
– Tjejerna är underbara, säger "Rolle". Och även om Jonsered är laget i mitt hjärta håller jag så klart på KGFC i matchen mot pojkarna från Jonsered.


Glimten i ögat, alltid en vass kommentar på tungan. Alla som någon gång besökt Valhalla IP och stiftat bekantskap med lagets materialare vet att det vankas gôtt tjôt och härligt gnabb. Det gäller att ha garden uppe, annars blir man sänkt av en verbal käftsmäll – men kan ändå inte låta bli att flina samtidigt som man går ner för räkning... 
"Rolle" kom till KGFC inför säsongen 2008, ditplockad av förre tränaren, tillika Blåvittiokonen, Torbjörn Nilsson, också han med en bakgrund i Jonsereds IF.
– Det blir nionde säsongen nu, skrattar Lundström. Vi får väl se, jag kanske kör nio år till.

"Rolles" huvuduppgift är att hålla ordning på bollar, handdukar och kläder. Han brukar skoja om att han tvättat mer kläder än vad alla män i hans generation gjort tillsammans...
– Tjejerna i laget ska ha det bra, menar han. Jag försöker göra mitt för att se till att det blir så. Men jag vill inte ha någon oordning, de måste hålla koll på sina prylar, annars kan jag bli lite grinig, men arg blir jag ju aldrig på riktigt...
På lördagen – 15.00!!! – möter KGFC:s damallsvenska lag de 16- och 17-åriga killarna i Jonsereds IF:s  P99-lag.
– När Torbjörn var här tror jag vi mötte Jonsereds killar vid fyra tillfällen, minns "Rolle". Jag har för mig att vi brukar vinna... En gång förlorade vi kanske...
Är det något speciellt med att ditt kära Jonsered kommer på besök?
– Ja, naturligtvis. Jag följer dem och har full koll. Lagets tränare bor bara 50 meter från där jag bor, de ska inte tro att jag låter dem vara i fred, hahaha...
– Sedan är jag ju fortfarande medlem i Jonsereds IF. Klubben är en del av mitt liv, det släpper jag inte. Jag kom dit första gången 1974 och sedan var jag där i perioder i sammanlagt över 30 år.
Och klubben har ju fostrat en och annan hyfsad spelare?
– Visst, men det finns ju bara en som varit bäst.
Jaså, vem menar du, Thomas "Poletten" Larsson?
– Haha, han var absolut bra. Men det finns ju bara en Torbjörn Nilsson.
Inför matchen mot Jonsereds P99 på lördagen har KGFC:s tränare Stefan Rehn lite problem på backsidan. Beata Kollamats, Catrine Johansson, Viktoria Bergqvist och troligen också Kathleen Fernström är borta av olika skade- och sjukdomsanledningar.
– Vi kommer att lösa det, säger Rehn. Det blir troligen Freja Hellenberg och Anna Ahlstrand som blir mittbackar, men sedan har vi i stort sett alla tillgängliga.
Hur blir det att möta killar?
– Jag har varit damtränare i fem år nu och aldrig gjort det förr. Men jag tror att det blir bra tempo, lite mer fysiskt spel än vi är vana vid. Jag hoppas att det ger oss mycket i förberedelserna inför den allsvenska starten om drygt en månad.
Bara att köra då. Vi ses på Valhalla IP på lördagen, 15.00. Be there, or be ashamed!
Sista frågan går till materialare Lundström.
Nå, "Rolle", vilka håller du egentligen på, Jonsereds killar eller KGFC:s tjejer?
– Tjejerna så klart. Jag tycker det är underbart att jobba med dem. Och om jag ska gissa tror jkag säsongen som väntar kommer att bli riktigt bra! Det är ett skönt go i gänget och tror mig, jag vet, jag träffar dem varje dag!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter