Sex mål av Sara Lindén när KGFC slog KGFC med 10-0

I internmatchen på Valhalla IP slog KGFC:s a-lag F19-laget med 10-0. Men de yngre tjejerna stod upp bra och tog med sig mycket positivt från matchen. Foto: TORE LUND I internmatchen på Valhalla IP slog KGFC:s a-lag F19-laget med 10-0. Men de yngre tjejerna stod upp bra och tog med sig mycket positivt från matchen. Foto: TORE LUND

Så härligt med en match där man redan från början vet att "rätt" kag kommer att vinna.
Så var det på lördagen när en mix av a-lagsspelare och F19-tjejer gjorde upp i en internmatch på Valhalla IP.
– Det är verkligen win-win i en sådan här fajt, menar tränaren Stefan Rehn. 


Med nio spelare borta på olika landslagsuppdrag, beslutade KGFC:s ledarstab att fixa en match med spelare från både a-laget och F19-laget.
– A-laget ska såklart vinna, menar Stefan Rehn. Och att det så blir stora siffror som 10-0 spelar egentligen ingen roll
– Det fina är att våra allsvenska tjejer får träning på våra spelidéer inför året, får hålla bollen mycket och nöta passningsspel. F19-spelare får ett motstånd av hög klass, de får en inblick i vad som krävs för att nå riktigt lång.
– De unga spelarna får ovärdelig lärdom av sådant här.

De allsvenska tjejer som inte är i väg på landslags är Jennifer Falk, Anna Ahlstrand, Kathleen Fernström, Beata Kollmats, Filippa Curmark,Marika Bergman Lundin, Sara Lindén och Elin Landström.
För Ahlstrand och Fernström var det lördagsmatchen den första för säsongen, då de båda dragits med småskavanker under försäsongen.
– Härligt att få i gång dem, säger Rehn.
Nå Stefan, såg du några blivande allsvenska spelare i F19-gänget?
– O ja! Där finns många spelare med stor talang. Jobbar de bara hårt och ambitiöst hoppas jag att flera av dem når vårt a-lag på lite sikt.
De samarbetsklubbar som hade spelare med i matchen var Eriksbergs IF, Ahlafors/Älvängen, Mossens BK, Göteborgs FF, Kållereds SK och Mölnlycke IF.
– Jättekul att vi fått i gång det här samarbetet med klubbarna i regionen på ett så fint sätt, menar sportchefen Lasse Svensson.

Målskyttar i internmatchen:
Sara Lindén, sex mål (!!!), Marika Bergman Lundin, Tindra Nilsson, Anna Ahlstrand och Elin Landström, ett var.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter