KGFC föll i cupen mot Linköping

Pauline Hammarlund och resten av KGFC-tjejerna räckte inte riktigt till mot Linköping i cupen. Men laget är tveklöst på rätt väg inför årets allsvenska. Foto. PER MONTINI Pauline Hammarlund och resten av KGFC-tjejerna räckte inte riktigt till mot Linköping i cupen. Men laget är tveklöst på rätt väg inför årets allsvenska. Foto. PER MONTINI

Tuffaste motståndet hittills och det tog en stund av första halvlek innan nya , unga Kopparbergs/Göteborg FC kom in i matchen mot tippade topplaget Linköpings FC.
Men just som det började se ljust ut släcktes hoppet av ett - självmål!
– Jag hamnade fel där, säger landslagstjejen Pauline Hammarlund. Men Linköping var bra och i sådana här matcher har vi inte råd att bjuda på någonting.


Efter en stark inledning av säsongen, var det på lördagen dags för årets första tävlingsmatch för KGFC. Det var Linköping som kom på besök till Valhalla IP för åttondelsfinal i Svenska Cupen.
– Vi visste det skulle bli tufft, säger tränaren Stefan Rehn. Och i blev lite överrumplade av deras start med bra tempo och ett fysiskt spel.

0-1 i kom efter en kvart, men efter det började unga KGFC ta för sig bättre och bättre och åt sig så sakteliga in i matchen. Bland annat hade Nathalie Persson ett superläge efter 25 minuter, men med en fantastiskt refelxräddning kunde LFC-keepern förhindra en kvittering.
– Vi hade behövt det målet, säger Rehn.
Olyckligtvis ramlade det istället in ett självmål efter 29 minuter, Pauline Hammarlund försökte styra undan en hörna, men bollen hamnmade i eget mål.
– Shit happens, säger nyförvärvet från Piteå. Det var synd, vi var på gång där.
Stefan Rehn fyller i:
– Självmålet gjorde att vi dippade mentalt och sedan blev det svårt att resa sig.
Sammantaget vann Linköping helt rättvist, Men KGFC visade intentioner som lovar gott inför framtiden, det fanns ingedienser i passningsspelet, emellanåt ett lugn i försvarsspelet som med ytterligare två månaders träning innanför västen kommer att sätta ännu bättre.
– Jag tror det var bra att få möta ett av de förmodade topplagen redan nu, säger Stefan Rehn. Nu fick vi lära oss vad som krävs för att mäta oss med de bästa lagen i serien.
– Visst, det är tråkigt att vi är ute ur cupen, men det finns ingen anledning att gräva ner sig och deppa ihop för det här. Vi har en bit kvar, men det visste vi om.
Pauline Hammarlund, som har kommit in jättebra i sitt nya lag, menar att en match i cupen i februari är något helt annat än en allsvensk match i vår.
– Dagens resultat behöver inte betyda ett skvatt i april, säger hon.
– Jag tycker vi har en härlig stämning i truppen och har fått ihop det väldigt bra på kort tid. Vi är på rätt väg.
Stefan Rehn:
– Vi måste städa undan egna misstag, försöka få längre anfall och snäppa oss något hack i fysik och tempo. Men vi ska jobba på.

Nästa match för KGFC spelas nästa helg, 12.00 lördagen den 27 februari, Valhalla IP är återigen spelplats då.

I kvartsfinalen av Svenska Cupen ställs nu Linköping mot segrarna i åttondelsfinalen mellan IFK Örby och Mallbackens IF Sunne, som avgörs nästa helg. Oavsett utgången i den matchen kommer Linköping att spela sin cupkvart på bortaplan.

Kopparbergs/Göteborg FC – Linköpings FC 0–3 (0–2)
0-1 (16) Tove Almqvist
0-2 (29) Självmål
0-3 (65) Stina Blackstenius

Så här spelade KGFC:

Loes Geurts

Maja Göthberg
Beata Kollmats
Freje Hellenberg
Elin Landström

Elin Rubensson (UT 86, Catrine Johansson)
Filippa Curmark
Andrine Hegerberg
Nathalie Persson

Sara Lindén (UT 71, Rebecka Blomqvist)
Pauline Hammarlund (UT 86, Adelina Engman)

Ej inbytta:
Jennifer Falk
Marika Bergman Lundin

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter