Årets första tävlingsmatch – då tar Rubensson över som lagkapten

Elin Rubensson är ny lagkapten i KGFC. Hon tar över bindeln efter Marlene Sjöberg, som väljer att avsluta sin karroär. Foto. PER MONTINI Elin Rubensson är ny lagkapten i KGFC. Hon tar över bindeln efter Marlene Sjöberg, som väljer att avsluta sin karroär. Foto. PER MONTINI

Första tävlingsmatchen 2016, åttondelsfinal i Svenska Cupen, tuffaste utmaningen hittills i år, Linköping på besök på Valhalla IP, ett tufft test för nya Kopparbergs/Göteborg FC.
Då är det också dags att avslöja vem som tar över som lagkapten i KGFC – och det blir landslagsspelaren Elin Rubensson, 22!
– Jag blev jätteglad när jag fick frågan, säger Elin. Att bli utsedd till kapten är en ära, jag ska göra allt för att leva upp till förväntningarna.


Elin Rubensson kom till Kopparbergs/Göteborg FC från FC Rosengård inför säsongen 2015, etablerade sig snabbt som en av lagets viktigaste spelare.
När KGFC på lördagen spelar årets första tävlingsmatch, dagen efter det att förra årets kapten Marlene Sjöberg avslöjat att hon avslutar sin karriär, är det dags att presentera hennes efterträdare med C-bindeln på armen.
– Elin bryr sig om alla sina lagkamrater, är mån om att alla ska trivas och må bra och hon är ett föredöme som människa och spelare både på och utanför planen, menar tränaren Stefan Rehn.
– Elin var ett självklart val som kapten.

Elin Rubensson själv, som missat ett par veckors träning på grund av en lårkänning under den senaste landslagssamlingen, är hedrad över uppdraget hon nu får.
– Jag är kanske inte den som hörs mest på planen, säger hon. Men jag försöker genom mitt sätt att uppträda både i match och på träning att vara en ledare, föregå med gott exempel.
Varför tror du att du fick förtroendet att bära bindeln?
– Jag tror att det är viktigt att trivas och må bra för att prestera bra. Jag tycker att ett fotbollslags alla spelare är lika viktiga. Även dem som råkar hamna på bänken har chansen att komma in och avgöra.
– Alla måste må bra för att laget ska må bra!
Har du varit kapten i några av dina tidigare lag?
– Ja, jag brukade dela det uppdraget med Amanda Ilestedt i ungdomslandslagen. Men det här är första gången i ett klubblag. Det ska bli roligt och är mycket hedrande!
Hur känns lårskadan?
– Jag har tränat för fullt hela veckan och är tillgänglig för match! Min rehab har gått över förväntan, jag är redo!
Då är du aktuell för OS-kvalet med landslaget också?
– Jag hoppas det!
Försvarsspelaren Catrine Johansson kommer under 2016 att fungera som assisterande kapten.
På lördagen väntar tuffa Linköpings FC i Svenska Cupens åttondelsfinal, samma Linköping som imponerade i en träningsmatch mot svenska vicemästarna Eskilstuna nyss, vann med 8-3.
Stefan Rehn om motsåndet:
– Så här på förhand är väl känslan att Linköping blir ett av seriens bästa lag i år. De har fått behålla sin trupp hyfsat intakt och har flera klasspelare, inte minst offensivt med Fridolina Rolfö, Stina Blckstenius och Pernille Harder.
– Men vi har själva haft en bra försäsong, ett fantastiskt läger på Gran Canaria och har presterat över förväntan i de träningsmatcher som varit. Det ska bli roligt med en tävlingsmatch nu. En seger skulle ge hela föreningen en härlig boost inför säsongen.
Stefan Rehn har stora delar av truppen tillgänglig inför LFC-matchen. De enda som med säkerhet inte kommer att spela är skadade Anna Ahlstrand, Kathleen Fernström och Viktoria Bergqvist.
– Startelvan får jag grunna lite på, säger Rehn hemlighetsfullt. Men det ser bra ut, vi går precis som i alla matcher för seger!
Elin Rubensson, som självklart har stor respekt för lördagens motstånd, andas också hon optimism.
– Linköping har sett starka ut på försäsongen, men det har vi också gjort. Jag tror det blir en tät och jämn match.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter