Drömträff av Nathalie Persson när KGFC imponerade mot Örebro

Nathalie Persson dunkade in 2-0-målet från 20 meter. Timmar och åter timmar av skottnötande på egen hand betalar sig! Foto: TORE LUND Nathalie Persson dunkade in 2-0-målet från 20 meter. Timmar och åter timmar av skottnötande på egen hand betalar sig! Foto: TORE LUND

Det sa pang från 20 meter och i ett nafs hade Nathalie Persson, ny från Rosengård, presenterat sig för publiken på Valhalla IP.
Efter träningsmatchen mot KIF Örebro var tränaren Stefan Rehn nöjd med sitt lags insats.
– Vi gjorde två mål och hade bud på fler, ändå är det försvarsspelet jag är mest nöjd med., säger Rehn


Nya KGFC har trimmat och filat och slipat och jobbat sedan början av januari. Kört hårt på Valhalla IP och dessutom hunnit med ett läger på Gran Canaria. Där utöver har det blivit två träningsmatcher, Först 2-2 mot Eskilstuna, sedan seger med 10-0 mot en spansk kombination under träningslägret.
På söndagen var det dags för KIF Örebro.
Och återigen visade KGFC upp både glöd och moral, fint passningsspel och hårt jobb.
– Vi är inte färdiga ännu säger Stefan Rehn. Men det vi tränat på i försvarsspel och uppspel sitter bättre och bättre.

Under 90 minuter mot den allsvenska konkurrenten från Närke, släppte KGFC egentligen inte till mer än en enda kavilficerad målchans – och då var Loes Geurts på rätt plats och gjorde en fin räddning, och hon gjorde framför ögonen på det holländska landslagets assisterande förbundskapten och målvaktstränare.
– Loes är verkligen tillbaka på allvar efter sin hjärnskakning som förstörde mycket av 2015, säger målvaktstränaren Anders Nord.
– Det skulle förvåna om hon inte är med i de kommande matcherna med landslaget.
Kopparbergs/Göteborg FC höll i taktpinnen under i stort sett hela matchen mot Örebro. 1-0 kom i den 12:e minuten från Sara Lindén på pass av Pauline Hammarlund.
2-0 dröjde sedan till den 39:e minuten då Nathalie Persson fick på en fullträff från utanför straffområdet.
– Jag sökte passningsalternativ men hittade inget och då bestämde jag mig för att bara dra på, skrattar 18-åring som är ny för året från svenska mästarna Rosengård.

Du har ett bra skott?
– Ja, tränarna säger åt mig att skjuta och jag har kört mycket träning på egen hand för att utveckla den delan av mitt spel. Härligt att det tycks ge resultat.
Nathalie, som aldrig var riktigt ordinarie i Skåne, har funnit sig väl tillrätta i sin nya omgivning, har vuxit med förtroendet från Stefan Rehn och övriga tränare och trivs hittills väldigt bra i Göteborg.
– Vi är många nya i laget men jag tycker att vi redan hittat en god stämning och sammanhållning.
Stefan Rehn menade efter matchen att flera av de nya spelarna tar för sig väldigt bra, både på träning och i de matcher som varit.
– I dag gjorde vi en väldigt bra första halvlek, försvarsspelet var starkt över 90 minuter och de spelare som inte varit hos oss så länge har rean blivit varma i kläderna. Det är roligt att se.
Nästa helg, lördag den 20 februari, ställs KGFC inför säsongens hittills tuffaste utmaning då Linköping kommer på besök för åttondelsfinalen i Svenska Cupen.
– Linköping slog Eskilstuna i en träningsmatch med 8-3, de ser vassa ut. Det blir säkert den hårdaste matchen i år mot dem. Men det ska bli roligt, jag ser fram mot den matchen!

Nathalie, vad tror du om cupmötet med Linköping?
– De ser starka ut, men vi är nog ganska bra också. Det ska bli spännande!
Ja, vi ses väl på Valhalla 15.00 på lördag, va?Kopparbergs/Göteborg FC – KIF Örebro 2-0 (2-0)
1-0 (12) Sara Lindén (Pauline Hammarlund)
2-0 (39) Nathalie Persson

Så spelade KGFC mot Örebro:
Loes Geurts
---
Maja Göthberg
Freja Hellenberg
Beata Kollmats (UT 85, Catrine Johansson)
Elin Landström
---
Rebecka Blomqvist (UT 85, Annahita Zamanian)
Filippa Curmark
Andrine Hegerberg (UT 85, Marika Bergman Lundin)
Nathalie Persson
---
Pauline Hammarlund
Sara Lindén (UT 65, Adelina Engman)

Spelade ej:
Jennifer Falk

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter