Äntligen hemmapremiär för nya KGFC

Veteranen Anna Ahlstrand spelar inte i matchen mot Örebro, men hennes vittnesmål om nya KGFC lovar ändå gott inför det allvar som stundar. Foto: PER MONTINI Veteranen Anna Ahlstrand spelar inte i matchen mot Örebro, men hennes vittnesmål om nya KGFC lovar ändå gott inför det allvar som stundar. Foto: PER MONTINI

Anna Ahlstrand är en av Kopparbergs/Göteborg FC:s och hela Damallsvenskans verkliga veteraner.
När hon säger att det ser bra, ja, då ser det bra ut...
– Det är en väldig harmoni i truppen, många skratt och sammanhållningen är på topp, menar 35-åringen som gjorde debut i KGFC-tröjan innan flera av hennes nuvarande lagkamrater ens börjat på lågstadiet.


Anna från Grästorp i Västergötland – ja, hon pendlar de tio milen till Göteborg i stort sett varje dag till träningar och matcher – har en kärlek till fotbollen som är större än de flesta andras. Där andra viker ner sig, kör Anna på.
Hennes sejourer i KGFC är två till antalet. Första gången mellan 2002 och 2005, andra svängen inleddes 2009 och den ser vi inte slutet på ännu.
– Anna är en trygg tjej som är oerhört viktig för laget både på och utanför planen, menar tränaren Stefan Rehn.

Nu kommer inte Anna Ahlstrand att vara med på söndagen, när det är dags för årets första match på Valhalla IP. Hennes problem från i fjol med baksida/bäcken har inte gett med sig ännu, men hoppet är stort om att hon ska vara med fullt ut när allsvenskan drar i gång i april.
– Det hugger till i vissa situationer och självklart är det lite irriterande och provocerande, säger Grästorpstjejen. Jag vill ju vara med fullt ut! Men jag har kunnat stegra träningen nu på slutet och jag hoppas att den ultraljudsundersökning vi ska göra i veckan som kommer en gång för alla ska ge svar på vad det egentligen är som spökar...
Men Anna, du har varit med länge... Hur ser du på känslan i laget inför säsongen 2016?
– Vi har precis varit på ett kanonläger på Gran Canaria. De nya tjejerna har kommit in jättebra i gänget och jag måste säga att det känns spännande. Vi gjorde en bra match mot Eskilstuna (2-2) och även om motståndet i Spanien inte vara så bra kan man ju inte vinna med mer än 10-0...
Hur viktigt är det med lagsammanhållning och god stämning?
– Jätteviktigt! Om du trivs vid sidan av planen presterar du ofta bättre när det är skarpt läge. Om du skrattar och stimmar och har roligt med dina lagkompisar, tar du ofta i för dem det där lilla extra i match också.
Du som veteran, vilket ansvar tar du?
– Jag försöker att alltid vara positiv oavsett om jag spelar eller sitter på bänken. Jag vill att alla ska trivas och försöker kolla av med alla nya spelare om hur de känner.
I träningsmatchen mot tuffa KIF Örebro på söndagen är utöver Anna Ahlstrand också Kathleen Fernström och Elin Rubensson på skadelistan. Sedan har flera tjejer i laget dragits med förkylningar och det är först på matchdagen Stefan Rehn vet vilka spelare han har att tillgå.
– De flesta tycks repa sig, säger han. Jag räknar med att vi får ihop ett slagkraftigt lag.
Örebro, det blir en riktig värdemätare?
– Så är det. Men det är medvetet att vi sökt tufft motstånd tidigt på säsongen eftersom vi har Linköping i cupen redan om en vecka. Vi ska vara beredda då, något annat finns inte!
Hemmapremiär, Anna? Första matchen 2016, hur gärna hade du velat vara med?
– Hur gärna som helst så klart! Men nu är det som det är med skadan och jag är ändå förhoppningsfull. Den här gången kommer jag att sitta på läktaren och heja!

KGFC – KIF Örebro spelas på Valhalla IP på söndagen (14/2) klockan 15.00. Ta chansen att haka på nya KGFC redan från start 2016. Vi ses!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter