Storseger på Gran Canaria - hattrick av Rebecka och Sara!

Rebecka Blomqvist var den ena av två tremålsskyttar i måndagkvällens match. Andrine Hegerberg som kikar fram där bakom gjorde två av målen. Härligt, tjejer! Foto: LASSE SVENSSON Rebecka Blomqvist var den ena av två tremålsskyttar i måndagkvällens match. Andrine Hegerberg som kikar fram där bakom gjorde två av målen. Härligt, tjejer! Foto: LASSE SVENSSON

Det kanariska motståndet höll väl inte CL-klass direkt...
Men KGFC-tjejerna imponerade likafullt och kunde enkelt vinna med hela 10-0 på måndagkvällen i enda matchen under det pågående lägret på Gran Canaria. En av de hetaste spelarna på planen var Rebecka Blomqvist med tre fullträffar och två målgivande passningar!
– Det var härligt att spela i dag, säger Blomqvist efter succén.


Av veckans rapporter på Facebool och här på hemsidan har alla ni som följer KGFC förstått att lägret på Gran Canaria är och har varit väldigt lyckat.
Bra träningsförhållande, bra mat, bra hotell, mycket kringaktiviteter och viktig teambildning med många nya spelare i truppen.
– Det finns verkligen inget att klaga på, säger tränaren Stefan Rehn. Vi är nog supernöjda alla, såväl ledare som spelare.
På måndagskvällen var det dags för enda matchen under lägret. Motståndet kom från en kombination från Gran Canaria.
För KGFC:s del var det mest fokus på det egna spelet, på taktik och uppspel och kombinationer som man drillat hårt under veckan.

– Vi mötte inte det tuffaste laget i världen, säger Rehn. Men man kan samtidigt inte göra mer än sitt, och det gjorde vi verkligen. Jag är imponerad över tjejernas tempo och engagemang över 90 minuter.
– Vi släppte i stort sett inte till någonting, de hade väl inte mer än ett långskott från 35 meter och det gick över ribban...

Tränarna Rehn pch Nord hade full koll från sidlinjen. Foto: ANNA AHLSTRAND Tränarna Rehn pch Nord hade full koll från sidlinjen. Foto: ANNA AHLSTRAND

För Rehn, assisterande tränaren Anna Stoltze, målvaktstränaren Anders Nord och övriga ledare på plats, var det extra roligt att se att försvarsspelet satt klockrent, att så många bollar hittade rätt adress i uppspelsfasen och att det var forwards som i hög utsträckning gjorde målen.
– Egentligen spelar det ju ingen roll vem som sätter bollen i nät, säger Rehn. Men visst är det viktigt att våra forwards håller sig framme och bygger upp sitt självförtroende framför motståndarburen.
Ja, sju av de tio målen gjorde av KGFC:s anfallare. Tre av förra årets F19-Europamästare Rebecka Blomqvist, tre av alltid pigga veteranen Sara Lindén och ett av nya esset Pauline Hammarlund.
Övriga målskyttar var norska landslagsspelaren Andrine Hegerberg, två, och Umeå-värvningen Elin Landström, ett, som målade efter en hörna.
– Alla lagdelar satt ihop på ett fint sätt, menar Stefan Rehn. Backlinjen skötte sig exemplariskt trots att tre av spelarna där inte var med oss i fjol. Mittfältet varierade sitt spel och jobbade hårt och anfallarna... ja, sju mål från dem och det kan vi ju inte klaga på, hahaha...
– Det vi tränat på mycket under veckan fungerade kort sagt också i match och det är så klart väldigt glädjande.
Rebecka Blonqvist, som spelade 90 minuter, var mycket nöjd efter slutsignalen.
– Vi hade mycket boll och även om moståndet kanske inte höll Rosengård-nivå gjorde väldigt mycket bra saker. Och vi orkade hålla uppe tempot genom hela matchen.

Du spelade första halvlek med Pauline Hammarlund och andra med Sara Lindén, vad är skillnaden?
– Nä, men jag tycker inte det är någon direkt skillnad. De är underbara att spela med båda två, jag tycker vi fördelade rollerna mellan oss på ett bra sätt i både första och andra halvlek.
Lägret som helhet då?
– Toppen! Det känns som vi har något bra på gång. Efter en sådan här vecka blir man extra taggad att komma i gång med de viktiga matcherna som väntar framöver.
KGFC-gänget kommer hem till Göteborg på onsdag. Till helgen väntar sedan match mot KIF Örebro och lördagen den 20 februari är det dags för årets första tävlingsmatch då Linköping kommer till Valhalla IP för en tung drabbning i Svenska Cupen.Gran Canaria Combination – Kopparbergs/Göteborg FC 0-10 (0-4)

0-1 (18) Rebecka Blomqvist (Pauline Hammarlund)
0-2 (22) Rebecka Blomqvist (Nathalie Persson)
0-3 (29) Andrine Hegerberg
0-4 (43) Pauline Hammarlund (Filippa Curmark)
5-0 (51) Sara Lindén (Elin Landström).
6-0 (57) Sara Lindén ((Rebecka Blomqvist)
7-0 (59) Rebecka Blomqvist
0-8 (60) Elin Landström (Andrine Hegerberg)
0-9 (62) Andrine Hegerberg
0-10 (89) Sara Lindén (Rebecka Blomqvist)

Så här spelade KGFC:

Loes Geurts (UT 45, Jennifer Falk)
---
Maja Göthberg
Freja Hellenberg
Catrine Johansson
Elin Landström
---
Adelina Engman
Andrine Hegerberg (UT 70, Marike Bargman Lundin)
Filippa Curmark (UT 70, Annahita Zamanian)
Nathalie Persson
---
Rebecka Blomqvist
Pauline Hammarlund (UT 45, Sara Lindén)
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter