KGFC-målvakterna drillas och filmas – och nu väntar lägermatchen

Målvaktstränaren Anders Nord drillar och kör hårt med Jennifer Falk och Loes Geurts. Till höger fiilmkameran som registrerar hur tjejerna rör sig. Efteråt analyseras filmerna av trion. Foto: LASSE SVE Målvaktstränaren Anders Nord drillar och kör hårt med Jennifer Falk och Loes Geurts. Till höger fiilmkameran som registrerar hur tjejerna rör sig. Efteråt analyseras filmerna av trion. Foto: LASSE SVE

På måndagen väntar match på Kopparbergs/Göteborg FC – enda matchen under lägret på sydliga breddgrader.
Det är redan på förhands bestämt att målvakterna Loes Geurts och Jennifer Falk ska få varsin halvlek mot kombinationen från Gran Canaria.
– Det är matcherna man tränar för. Nu hoppas jag bara att moståndet är starkt så vi får en riktig värdemätare, säger Geurts.


KGFC-tjejerna har varit på Gran Canaria sedan i onsdags. Hittills har allt gått som förväntat och hela gänget är tillfreds med vädret, hotellet, maten och träningsmöjligheterna.
– Det är kanon, säger sportchefen Lasse Svensson. Det hade inte kunnat vara bättre.

Loes Geurts, Jennifer Falk och målvaktstränaren Anders Nord går igenom filmen från träningen. Foto: LASSE SVENSSON Loes Geurts, Jennifer Falk och målvaktstränaren Anders Nord går igenom filmen från träningen. Foto: LASSE SVENSSON

Söndagen är en ledig dag för KGFC-gänget. Då har tjejerna passat på att koppla av, träna lätt, besöka beachen och sedan börja ladda inför måndagsmatchen.
Det är redan nu bestämt att Beata Kollmats, Anna Ahlstrand och Kathleen Fernström inte spelar då.
– Bea har ju en bruten näsa och vi vill inte riskera något, säger Svensson.
– Anna har en känning i baksidan sedan några veckor och Kathleen har en operation bakom sig.
– Men de följer planen allihop.
Frågetecken inför matchen finns också för trion Sara Lindén, Andrine Hegerberg och Annahita Zamanian, som alla dras med lättare förkylning.
– Vi får se hur de känner sig...
Glädjande nog kör emellertid Pauline Hammarlund för fullt igen efter en känning i baksida lår tidigare i veckan.
Längst bak i KGFC-försvaret kommer i år de båda landslagsmeriterade målvakterna Loes Geurts (Holland) och Jenifer Falk (Sverige) att fajtas om platsen i startelvan.
– Konkurensen är bara positiv, tycker Loes. Vi pushar och hjälper varandra att utvecklas och bli bättre. Och vi har kört riktigt hårt och bra med Anders Nord här på lägret.
Nord är målvaktstränare och under lägerträningarna har han bland annat filmat sina adepter under övningarna, allt för att analysera och på ett tydligt och pedagogiskt sätt rätta till allt som inte redan är perfekt.
– Det är jättebra att han filmar, det ger mycket att se hur man själv agerar i målet. Jag är säker på att det utvecklas oss.
Hur är stämningen i truppen?
– Vi har det kul tillsammans. Det är spännande med så många nya, bra spelare och ett läger är ett bra tillfälle att komma närmare varandra. Sedan är det ju inte fel att komma bort lite från göteborgsvädret och få tillfälle att träna i värmen här.
Vad tror du om matchen mot Canaria-kominationen?
– Vi vet väl inte riktigt vilken nivå de håller. Men jag hoppas det blir tufft så att vi får träna på försvarsspelet som vi slipat på under försäsongen.
På onsdag kommer KGFC-gänget hem till Göteborg igen. Då fortsätter uppladdningen inför säsongen. Den 20 februari väntar årets första tävlingmatch, då Linköping kommer till Valhalla för en drabbning i Svenska Cupen. Innan dess väntar också en träningsmatch mot bra motstånd – KIF Örebro den 14/2, också på Valhalla.
– Vi kommer att vara redo, lovar Loes Geurts.
En rapport från måndagens match kommer ni att hitta här på hemsidan sent i morgon kväll. Matchstart: 19.30

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter