Rapport från Gran Canaria

loading...

Nu snackar vi fotboll, sol och perfekta träningsförhållanden.
KGFC:s läger på Gran Canaria är i gång.
Och redan första dagen fick gänget celebert besök...


Det var tidigt i onsdags morse som spelartruppen och ett gäng ledare från Kopparbergs/Göteborg FC klev på planet vid Landvetter flygplats för vidare transport till lägret på Gran Canaria.
Och det blev tuffa pass med en gång på planen vid Stadio Fernando.
– Tjejerna är som kalvar på grönbete, skrattar sportchefen Lasse Svensson, som också tagit bilderna ni ser i bildspelet här ovanför

Som alla känner till är det en komplett trupp med på resan, bortsett från skadade Elin Rubensson, som kör intensiv rehab med våra sjukgymnaster på hemmaplan, och Viktoria Bergqvist, som har en korsbandsskada och dessvärre får ställa in siktet på nästa säsong.
På de första träningarna är glädjande nog ändå de småskadade spelarna Anna Ahlstrand och Kathleen Fernström med på uppvärmningsövningarna och kör sedan som planerat de program de fått av de medicinska teamet.
– De kämpar på, allt följer planen och ser bra ut, säger Svensson.
Även Beata Kollmats, som bröt näsan i träningsmatchen mot Eskilstuna förra helgen och sedan dess har opererats, har kunnat träna med en specialgjuten mask för att undvika nya smällar på snoken.
– Bea är en krigare! Hon höll på att kvävas av alla bomullsgrejer som ska fixera näsan, men hon kör på stenhårt ändå...
Dessvärre har dock Pauline Hammarlund en liten känning i baksidan av ena låret och kommer att ta det lite försiktigt och köra individuell träning så länge det är nödvändigt.
Vädret på Gran Canaria rapporteras vara gott och behagligt. Mellan alla träningar, fyspass och teorigenomgångar finns det också tid över för lite poolhäng och avkoppling.
– Det är bara Roland, vår materialare, som måste ta några extrapass i tvättstugan, flinar Lasse Svensson.
Under torsdagen fick laget också oväntat besök. Det var den gamle KGFC– och Gais–tränaren Bosse Falk som dök upp med sin hustru Birgit. Paret är på semester på ön och Bosse ville såklart kolla så allt gick rätt till...
På måndag spelar KGFC lägrets enda träningsmatch och ställs då mot en kombination från Gran Canaria.
Vi återkommer här på hemsidan under helgen med allt inför matchen – och sedan också med en rapport hur det gick så klart.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter