Nu bär det i väg till solen – och Bea bangar inte med bruten näsa 

Beata Kollmats bröt näsan i matchen mot Eskilstuna i lördags. Men Bea är med på planet till Gran Canaria och kommer att kunna träna för fullt. Beata Kollmats bröt näsan i matchen mot Eskilstuna i lördags. Men Bea är med på planet till Gran Canaria och kommer att kunna träna för fullt.

När den här texten publiceras på goteborgfc.se är det regn i luften och någon enstaka plusgrad i Göteborg – på Gran Canaria är det 20 grader, grönt gräs och soliga prognoser för veckan!
Bra tajming att dra på träningsläger alltså!
På onsdagen bär det i väg!


En veckas läger på Gran Canaria inleds den här veckan. Och det kommer att bli tufft, nötande av anfallsspel, fasta situationer och gnuggande av försvarsspel.
– Men lägret är nödvändigt ur många aspekter, säger sportchefen Lasse Svensson. Det är nu vi får chansen att trimma gruppen, att lyfta lagsammanhållningen och vi-känslan och det är jätteviktigt, inte minst för att vi har många nya spelare inför den här säsongen.

Elin Rubensson missar lägret på Gran Canaria, men förhoppningsvis är landlagsspelaren tillbaka redan till cupmatchen mot Linköping den 20 februari. Foto: PER MONTINI Elin Rubensson missar lägret på Gran Canaria, men förhoppningsvis är landlagsspelaren tillbaka redan till cupmatchen mot Linköping den 20 februari. Foto: PER MONTINI

Med två undantag är hela spelartruppen med på resan söderut. De enda av tjejerna som stannar hemma i Göteborg är Viktoria Bergqvist, borta hela året med en korsbandsskada, och  Elin Rubensson, som fick en bristning i låret under landslagssamlingen i förra veckan.
– Surt såklart, tycker Elin. Jag hade gärna varit med och fått viktig träning ihop med de andra tjejerna. Men nu är det som det är, jag kommer att köra hårt med vår fysioterapeut här hemma och jobba stenhårt med min rehab.
Hur känns det i låret nu?
– Bättre och bättre! Om det fortsätter så här bra hoppas jag kunna vara aktuell redan till cupmatchen mot Linköping den 20 februari.
– Men jag kommer att skynda långsamt och inte riskera något!
Med på träningslägret på Gran Canaria är dock de spelare som haft lite småskavanker och varit i rehab efter operation de senaste veckorna – d v s Kathleen Fernström och Anna Ahlstrand.
Och Beata Kollmats, som efter ett års skadefrånvaro, bröt näsan direkt i sin comeback mot Eskilstuna i lördags.
– Jag hann i alla fall spelsa 18 minuter, skrattar Bea. Och bara det var underbart, som jag har längtat efter att vara tillbaka på planen!
På tisdagen kommer Beata Kollmats att gjuta en specialmask och med den i bagaget kommer hon att vara med på planet söderut på onsdagen. De andra tjejerna får vänja sig vid att ha en "syster" till Hannibal Lecter från "När lammen tystnar" på träningsplanen...
– Haha, men jag kommer i alla fall inte att missa någonting för det här, säger hon. Att näsan blir llite sned får jag leva med och det hindrar mig inte från att träna och spela fotboll.
Tränare Stefan Rehn om planerna inför lägret:
– Hittills har vi mest nött försvarsspel. Nu ska vi gå på lite offensivare och försöka nå en tidig formtopp inför cupmötet med Linköping.
Hur har det sett ut så här långt med så många nya tjejer i laget?
– Väldigt bra. Vi gjorde en väldigt fin match mot Eskilstuna (2-2), särskilt i första halvlek då vi gick upp till 2-0. Många av de nya spelarna tog för sig och inte minst de unga visade att de verkligen håller. Hittills är jag nöjd med det mesta, bortsett från Elin Rubenssons skada så klart,men tack och lov lär ju hon vara tillbaka när et blir allvar på riktigt.
Under lägret kommer KGFC att spela en match, mot en kombination från Gran Canaria. Matchen spelas på måndag klokan 19.30. Naturligtvis får ni veta både här och på Facebook hur det går.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter