Kryss mot vicemästarna i årspremiären

Stefan Rehn är mycket nöjd med årets första match, 2-2 mot Eskilstuna. En av de nya spelarna som imponerade, bl a med ett mäl direkt på hörna, var Nathalie Persson från Rosengård. Foto: TORE LUND Stefan Rehn är mycket nöjd med årets första match, 2-2 mot Eskilstuna. En av de nya spelarna som imponerade, bl a med ett mäl direkt på hörna, var Nathalie Persson från Rosengård. Foto: TORE LUND
Osäkerhet i luften.
Var står vi, hur ska alla nya spelare klara sig i sin nya omgivning, hur bra är KGFC jämfört med fjolårets näst bästa lag i Sverige?
– Jag är supernöjd, säger tränaren Stefan Rehn efter 2-2 mot Eskilstuna på lördagen.
– Vi fick många positiva svar och jätteroligt att de nya tjejerna tog för sig som de gjorde.


Vi tar det negativa med en gång. Mittbacken Beata Kollmats, som missade hela säsongen 2015 på grund av en korsbandsskada, tvingades kliva av redan efter en kvart.
Men lugn - inget korsband den här gången.
Sportchefen Lasse Svensson fick åka till sjukhuset i Eskilstuna med Bea sedan hon gått in tufft i en luftduell och fått en smäll i ansiktet.
– Det kan röra sig om en bruten näsa, säger Stefan Rehn. Men vi får avvakta vidare undersökning innan vi vet med säkerhet.

Första halvleken i Eskilstuna gav annars exakt de svar Rehn och övriga tränarteamet var ute efter.
– Ja, vi är ganska nedtränade och har inte kört något anfallsspel ännu överhuvudtgaet. Men försvarsspelet satt bra och vi kunde hota flera gånger i våra omställningar.
– Ledning med 2-0 i paus var bra och det var lite synd att vi inte lyckades hålla undan, men i ärlighetens namn var de bättre än oss i andra och oavgjort känns som ett rättvist resultat.
Ledningsmålet gjordes av Pauline Hammarlund och tvåan ramlade in direkt efter en hörna slagen av Nathalie Persson, som följdes av lite kalabalik och och flipper innan bollen låg i nät.

Vad säger du om de nya tjejerna?
– Överlag är jag imponerad! Freja är stabil och placeringssäker som mittback, Maja börjar som högerytter och kliver ner som högerback efter Beas skada och gör det bra där också.
– Sedan håller Nathalie hög nivå så länge hon är med, Pallo kommer vi att få stor glädje av så klart och Elin är hur stabil som helst.
– Sedan var det kul att se Annahita från GDFF under några minuter och provspelaren Irvina från Rössö är också mycket spännande. Och Marika visar på kort tid varför hon tagits ut i de yngre landslagen.
– Ingen kan vara mer nöjd än jag! Vi är tidigt på säsongen, men det känns mycket bra hittills. Inte minst med tanke på att vi har några skadade tjejer borta.
Ja, inte kommer förutsättningarna att bli sämre för laget när Elin Rubensson, Anna Ahlstrand, Kathleen Fernström och Viktoria Bergqvist är tillbaka (även om det lär dröja till 2017 i Viktorias fall, då hon dras med en korsbandsskada).
–Och nu ska vi snart till Gran Canaria och slipa lite anfallsspel och svetsa samman gruppen ännu mer! Bra start på 2–16!


Eskilstuna United DFF – Koippaerbergs/Göteborg FC 2-2 (2-2)
0-
1 Pauline Hammarlund
0-2 Nathialie Persson
1-2 Marija Banusic
2-2 Marija Banusic

Så här spelade KGFC:

Jennifer Falk
---
Catrine Johansson
Beata Kollmats (UT 15, Rebecka Blomqvist)
Freja Hellenberg
Elin Landström
---
Maja Göthberg
Andrine Hegerberg  (UT 78, Marika Bergman-Lundin)
Filippa Curmark (UT 45, SaraLindén)
Nathalie Persson (UT, 85 Annahita Zamanian)
---
Pauline Hammalund
Adelina Engman (UT 70 Irvina Bajramovic)

Ej inbytta:
Loes Geurts

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter