Äntligen dags för årets första match

Elin Landström är en av de nya i KGFC-truppen inför säsongen 2016. Hon ser mycket fram mot att äntligen få göra matchdebut i sina nya klubbfärger. Foto: GUERILLAPHOTO Elin Landström är en av de nya i KGFC-truppen inför säsongen 2016. Hon ser mycket fram mot att äntligen få göra matchdebut i sina nya klubbfärger. Foto: GUERILLAPHOTO

Ny säsong, nytt lag med många nya spelare!
Det är förväntan i luften! Årets första match redan sista helgen i januari och tuffast möjliga motstånd på andra sidan mittlinjen – Eskilstuna United DFF.
– Klart att det känns spännande, säger Elin Landström, ny för året från Umeå IK och försvarsspelaren som hoppas utvecklas ytterligare i sin nya omgivning.


Spelartruppen i Kopparbergs/Göteborg FC checkade in på Valhalla IP efter jul och nyår den 11 januari, det är bara tre veckor sedan.
Men redan på lördagen väntar matchpremiär, på bortaplan mot Eskilstuna, laget som gjorde ett fantastiskt fjolår och föll på mållinjen i kampen om SM-bucklan.
– Underbart med tufft motstånd på en gång, säger Stefan Rehn. Och det är så vi vill ha det. Vi vill upp i tempo och se var vi står tidigt. Och eftersom vi har vår första tävlingsmatch så tidigt vill vi ha kvalitet från början.

Tävlingsmatchen Stefan Rehn pratar om är mötet mot Linköping i Svenska Cupen den 20 februari på Valhalla. Pang-pang-allvar redan då och det gäller att få en bra start på säsongen.
– Ja, det är ju ingen slump att vi valt allsvenskt motstånd i de första träningsmatcherna, säger Rehn. Först Eskilstuna ovh sedan Örebro, var står vi? Vi vill veta!
– Sedan drar vi i väg på läger på Gran Canaria i början av februari och spelar en match där och under den trippen hoppas jag att truppen ska bli ordentligt sammansvetsad och på allvar bli redo för allvaret som väntar.
KGFC reser till Eskilstuna tidig på lördagmorgonen med alla tillgängliga tjejer instoppade i spelarbussen. De med mer eller mindre allvarliga skadekänningar stannar dock kvar i Göteborg.
De här:
Anna Ahlstrand (baksida, på väg tillbaka inom kort), Kathleen Fernström (på väg tillbaka efter fotoperation), Elin Rubensson (borta en månad med en bristning i låret), Viktoria Bergqvist (korsbandsskadad, borta hela säsongen).
– Vi åker med ett bra lag, säger Rehn. Det ska bli kul att se hur alla våra nya, unga tjejer klarar sig. Men jag är full av tillförsikt efter de här första träningsveckorna.
En av de färska göteborgarna är Elin Landström, 23, som har åtta år i Umeå bakom sig. Elin, normalt sett vänsterback, ser mycket fram mot den nya utmaningen i sitt fotbollsliv.
– Det ska bli jättekul, säger hon. Jag vill ju få en bra start i Göteborg och kommer att göra allt för att få det. På träning har jag försökt att visa vad det är jag kan tillföra.
Och vad är det?
– Jag är löpstark, har en bra vänsterfot och är nog okej på att pusha och snacka på planen.
Stefan Rehn:
– Absolut, Elin har visat ledaregenskaper och ska bli mycket spännande att se i match med oss, vi kommer kanske att använda henne lite annorlunda mot hur Umeå gjorde, lite mer offensivt.
Elin Landström har nyligen flytat in i en ny lägenhet i Mölndal tillsammans med sin pojkvän, hon tycker själv att hon kommit in väl i sin nya omgivning, men är så klart lite osäker på var laget står så här tidigt på säsoongen.
– Men det är ju samma med Eskilstuna, skrattar hon. Det vet inte riktigt heller. Men känslan är bra. Man ska ändå komma ihåg att vi inte har så mycket tid tillsammans...
– ... vi körde ett par veckor men därefter hade vi en hel drös tjejer som försvann med olika landslag i Sverige, Norge och Finland.
Ja, de spelare som varit varit iväg är Elin Rubensson och Pauline Hammarlund (Sverige A), Rebecka Blomqvist, Maja Göthberg och Nathalie Parsson (Sverige F19), och dessutom Adlina Engman med det finska landslaget och Andrine Hegerberg med det norska.
Men Elin Landström ,som nosat på Pia Sundhages landslag vid några tillfällen, var inte med på samlingen den här gången.
– Men på sikt hoppas jag naturligtvis vara med i de sammanhangen igen.
Men vi tar en sak i taget, först väntar januarikamp mot den allsvenska tvåan från 2015, laget som på allvar utmanande Rosengård om kronprinsessan Victorias pokal, Eskilstuna United DFF.
Nå Stefan, hur går det i årets första match?
– Vi vill vinna alla matcher vi spelar. Men vi är ju inte färdiga ännu och är dessutom ganska tungt tränade, så kraven är ju lägre nu i januari än vad de kommer at vara senare under säsongen.
– Men vi kör, vi kör för att vinna och få en bra start på 2016!


Truppen till matchen mot Eskilstuna:
Loes Geurts
Jennifer Falk
Catrine Johansson
Beata Kollmats
Freja Hellenberg
Elin Landström
Marika Bergman-Lundin
Rebecka Blomqvist
Andrine Hegerberg
Filippa Curmark
Maja Göthberg
Nathalie Persson
Pauline Hammalund
Sara Lindén
Adelina Engman
Annahita Zamanian
Irvina Bajramovic

Matchen mot EDFF börjar 15.00 på lördagen. Resultatet kommer på Facebook efter slutsignalen och nån timme senare läser ni här hur det har sett ut och hur tränare och spelare ser på premiären.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter