Elin Rubensson skadad under landslagssamlingen

Elin Rubensson har dragit på sig en bristning och blir borta några veckor. Foto. PER MONTINI Elin Rubensson har dragit på sig en bristning och blir borta några veckor. Foto. PER MONTINI

Landslagsspelaren Elin Rubensson är skadad.
Förhoppningsvis är hon tillbaka i fullträning igen i slutet av februari.
– Jag räknar med fyra eller fem veckor, säger KGFC:s lagläkare Matilda Lundblad.


Det var under den pågående landslagssamlingen som KGFC:s högerytter – högerback i Pia Sundhages gäng – drabbades av en muskelbristning.
Från början fanns förhoppningar om att hon skulle kunna spela redan i landskampen mot Skottland på tisdagen. Men vid en närmare undersäkning har det visat sig omöjligt.

Matilda Lundblad, som är läkare hos såväl Kopparbergs/Göteborg FC som hos IF Elfsborg, säger:
– Det rör sig om en muskelbristning i framsida lår. Nu måste Elin köra rehab under några veckor för att komma tillbaka i full form igen. Det bör inte ta längre än fyra eller fem veckor.
Om allt följer planen är alltså Elin Rubensson förhoppningsvis tillbaka på planen igen lagom till de viktiga matcherna i OS-kvalet mot Norge (2 mars), Schweiz (5 mars) och Holland (9 mars).
– Det här är jättetråkigt för Elin själv, säger KGFC:s sportchef Lasse Svensson. Vi kan bara hålla tummarna för att hon inte drabbas av några bakslag. Då ska det inte vara någon fara för säsongen över huvud taget.
KGFC:s spelar första matchen i allsvenskan 2016 den 17 april, då laget ställs mot Piteå på bortaplan.
–Tills dess räknar vi naturligtvis med att Elin ska vara fit for fight. Hon ska säkert kunna spela träningsmatcherna dessförinnan också.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter