Klart med dispens för KGFC:s F19-satsning

Träningen för KGFC:s F19-lag drog i gång i veckan.
Och nu är dessutom den nödvändiga dispensen från Svenska Fotbollförbundets Tävlingskommitté klar.
– Härligt! Nu kör vi, kommenterar KGFC:s sportchef Lasse Svensson.


För att kunna bedriva F19-verksamheten är Kopparbergs/Göteborg FC tvingade att få dispens från reglerna om lån av spelare från andra föreningar. Anledningen är att klubben inte har någon egen ungdomsverksamhet. Reglerna från förbundet, som klubbades i november, tillåter endast 6+1 spelare på lån.
Nu har KGFC fått klartecken till att låna 22 spelare.
– Det här känns mycket bra, säger Lasse Svensson. Vårt syfte med F19-engagemanget är att bidra till spelarutvecklingen av unga tjejer i regionen.
– På sikt hoppas vi få fram fler tjejer från Göteborgs-området som når högsta nivå inom damfotbollen, når damallsvenskan och landslaget. Vi märker redan att vi är på rätt väg, hittills har F19-satsningen varit mycket lyckad och samarbetet med alla klubbarna i vår närhet har fungerat mycket bra, vilket vi naturligtvis är glada och tacksamma för.
För närvarande har KGFC samarbetsavtal med ett 15-tal klubbar i regionen.
– Någon har försvunnit från i fjol, och några nya är på väg in, säger Lasse Svensson.
Vilka klubbar som, tillsammans med KGFC och Göteborgs Fotbollförbund, deltar i F19-projektet 2016 kommer att uppdateras här på hemsidan så snart det är klart – liksom vilka 22 tjejer som kommer att ingå i årets spelartrupp.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter