Härligt drag på första F19-träningen

Marika Bergman Lundin, spelare som tagit klivet från F19 till lärling i a-truppen. Foto: TORE LUND
Marika Bergman Lundin, spelare som tagit klivet från F19 till lärling i a-truppen. Foto: TORE LUND
Victoria Bergqvist, spelare som tagit klivet från F19 till lärling i a-truppen. Foto: TORE LUND Victoria Bergqvist, spelare som tagit klivet från F19 till lärling i a-truppen. Foto: TORE LUND

Inte bara KGFC:s a-lag är i gång med träningen efter jul och nyår.
Nu kör också F19 stenhårt i vinterkylan på Valhalla IP:s konstgräs.
– 23 tjejer på första träningen, det är fantastiskt, säger Anna Stoltze, assisterande tränare i a-laget och huvudansvariug för F19 tillsammans med Sophia Olofsson.


KGFC:s F19-satsning i samarbete med en rad samarbetsklubbar i regionen och Göteborgs Fotbollförbund, har hittills varit mycket lyckad.
– På sikt hoppas vi så klart att det här ska utveckla fler tjejer från närområdet till spelare i damallsvenskan och i landslaget, säger klubbens sportchef Lasse Svensson.
Spelrtruppen 2016 kommer att bestå av spelare som är födda mellan 1997 och 2000.
– Jag vill passa på att tacka 96:orna som var med i fjol och önska dem lycka till med fotbollen, säger Anna Stoltze.
På torsdagen, i svinkylan, var hela 23 tjejer på plats och deltog i träningen.
– Och då har vi ändå inte fått hit tjejer från alla föreningar ännu, säger Stoltze. Men vi hade hela sju spelare på plats från vår färskaste samarbetsklubb Jitex, jätteroligt!

För KGFC är det viktigt att sätta varje spelares individuella utveckling i centrum, att alla får en möjlighet att ta kliv i rätt riktning i sin egen takt, att alla spelare vår möjlighet att slipa på de detaljer som är viktigaste för dem att stärka.
– När vi hittar dem som är mogna för det, kommer de att få chansen att träna med a-laget, säger Lasse Svensson. Vi lyfte upp två tjejer som lärlingar i fjol och kan vi göra det varje år vore det helt fantastiskt.
De två tjejer som Lasse Svensson pratar om är Marika Bergman Lundin och Victoria Bergqvist, som båda fått smaka på hetluften på högsta tänkbara nivå.
– Att träna med a-laget ger dem tempo och tuffhet och gör dessutom att de tappar lite respekt och vågar smälla på.
Bergman Lundin kör just nu parallellt med a-laget och F19, Victoria Bergqvist har dessvärre drabbats av en korsbandsskada, sin andra, och väntar just nu på operation. Där ska vi inte räkna med något spel under 2016.
– Men Victoria kommer tillbaka, det hoppas jag verkligen, hon är en stor talang, säger Svensson.
Så fort det är klart vilka 22 spelare som ska att ingå i årets trupp, kommer vi att uppdatera truppen här på hemsidan.
– Det dröjer nog några veckor innan vi är klara där, sägerAnna Stoltze. Men jag tycker det ser fantastiskt spännande ut, det finns jättemånga diktiga tjejer i den ålderskullar som nu är på väg uppåt.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter