2016 blir en nystart! Och visst får man drömma om guld, men...

Tore Lund, pressansvarig i KGFC, ser mycket fram emot 2016! Foto: LEIF GUSTAFSSON Tore Lund, pressansvarig i KGFC, ser mycket fram emot 2016! Foto: LEIF GUSTAFSSON

Vi ska inte älta 2015 för länge, inte länge alls faktiskt.
Bara konstatera att det gick sådär – och sen kan jag komma dragande med hjärnskakningar och vilka skäl som helst, det hjälper ändå inte, KGFC blev sexa. Punkt.
Och strunt i det nu!
2016 är här – första stegen mot en ljus framtid tar vi nu, i dag!

 

Jag har följt Kopparbergs/Göteborg FC i ganska många år nu. Kommer ihåg mina samtal med Bosse Falk, tugget med Martin Pringle, minns hur Torbjörn Nilsson försökte få oss på GT att välja 'rätt' vinnare av Kristallkulan...
... men när allt kommer omkring var det ju faktiskt jag som ringde Torbjörn och frågade vem han tyckte skulle vinna.
Hans ord vägde tungt som Uefacupguld. Ofta blev det som han sa, trots att jag ibland försökte käfta emot...
Nu har jag själv Stefan Rehn, sportchefen Lasse Svensson och bossen på kansliet, Peter Schramm, som mina ständiga bollplank... and I love it!
För sedan säsongsstarten 2015 är jag nu en i teamet runt KGFC. Pressansvarig, fixar med hemsidan, har kontakt med 'andra sidan' som för inte så länge sedan var 'min sida' – GT, GP, Aftonbladet, Radiosporten, TV4, SvT, P4 Göteborg, damfotboll.com o s v...
Just come to us, skriv om KGFC!!!
Ingen blir gladare än vi!
Jag kommer från och med nu att hålla i gång den här krönikan/bloggen på KGFC:s hemsida och det ska bli spännande att kasta lite ord runt omkring sig.
Om matcherna.
Om motståndarna.
Om landslaget.
Om en massa saker som jag inte vet nu och det kan till och med bli nåt musiktips (Jason Isbell på Pustervik i fredags var t ex  klassiskt bra och missa inte slidesolot efter 3.50, kolla själva – https://www.youtube.com/watch?v=I5VzBfQDCn8)
Men nog om det nu.
Alla kommer inte att gilla allt jag skriver.
Men vafan, så är det väl alltid.

Här kommer jag att berätta lite om vad som sker bakom kulissen, varför en del saker blev som dom blev och hur sjutton Stefan Rehn kan hålla på både Djurgården och Blåvitt...
Jag kommer också att beräta om Skake Hands, intergrationsprojektet som KGFC drog i gång i december 2014. Vi har mycket i gång och på gång där, gränskontroller ändrar förstås inte på den saken.
Truppen inför säsongen 2016 ser väääääääldigt spännande ut. Inte nog med att klubben kunnat behålla veteraner som Anna Ahlstrand och Sara Lindén, fått ett år till på sig för att utveckla diamanter som Filippa Curmark, Adelina Engman och Rebecka Blomqvist – här finns också – hittills – sex nyförvärv som kommer att bli stora KGFC-profiler, var och en på sitt sätt.
# Målvakten Jennifer Falk – redan i landslaget. Och med holländska superkeepern Loes Geurts vid sin sida, vilket allsvenskt lag slår det?
# Elin Landström – ung tjej från Umeå som redan tagits ut i Pia Sumdhages trupper. Kommer hon att utvecklas i Göteborg? Skiter björnen i skogen?
# Maja Göthberg – vi minns alla hennes inhopp i EM-finalen för F19. Nästa gång är hon inte inhoppare!
# Pauline Hammarlund – kanske den mest spännande spelaren i Sverige just nu. Jämförs ofta med Lotta Schelin. Har potential att bli lika bra! Eller bättre...
# Nathalie Persson – från Rosengård, avgjorde mot KGFC i cupen i fjol. I år kommer den här supertalangen att avgöra också – fast åt andra hållet.
# Freja Hellenberg – har levt i svensk medieskugga några år, i Avaldsnes i Norge, serietvåa. KGFC  har jagat henne länge! Nu är hon här! Grattis, liksom!
Och naturligtvis har KGFC blivit av med några duktiga tjejer. Men de är inte kvar, så varför sörja dem?
Men – och detta är viktigt – vi kan inte begära SM-guld 2016!
Vi kan drömma om det, vi kan hoppas, vi kan krama sönder våra hållda tummar och vi kan jobba in bollen i mål från läktarplats i varje match.
Och självklart ska KGFC sträva efter att vinna varje kamp, men i år tar klubben första klivet in på en ny stig, stigen som leder mot framgång på sikt, stigen som leder till Champions League om ett par år.
KGFC kan, kan, kan, kanske nå dit redan i år.
Men kanske inte gör det.
Men resan börjar nu.
Och jag vet en sak.
Jag vill vara med på tåget!
För målet är SM-guld!
Och guld i Champions League!
Kopparbergs/Göteborg FC kommer att nå dit. Förr eller senare.
Kopparbergs/Göteborg FC kommer alltid tillbaka!