Säsongen 2016 är i gång!!!

2016 är här. På den första riktiga träningen med hela laget för Elin Landström, Nathalie Persson, Pauline Hammarlund, Freja Hellenberg och Jennifer Falk! Foto: TORE LUND 2016 är här. På den första riktiga träningen med hela laget för Elin Landström, Nathalie Persson, Pauline Hammarlund, Freja Hellenberg och Jennifer Falk! Foto: TORE LUND

På måndagen drog Kopparbergs/Göteborg FC i gång säsongen 2016.
Många gamla, goa och kända ansikten på plats! Några nya!
– Nu kör vi, sa tränaren Stefan Rehn på spelar– och ledarmötet som föregick den första träningen för året.


Med blicken fäst mot Valhallas konstgräs, log sportchefen Lasse Svensson och såg nöjd ut.
– Det ser spännande ut det här.
På planen tränade det som ska bli KGFC:s lag 2016 under ledning av huvudtränaren Stefan Rehn, fys- och asstränaren Jane Törnqvist, nya assisterande tränaren Anna Stoltze och målvakattränaren Anders Nord.
– Man längtar redan efter april och allsvensk premiär, var det allmänna surret bland både spelare, tränare och övriga ledare.

Den första träningsdagen för året började annars med ett spelar- och ledarmöte på kansliet vid Valhalla IP. Presentation av de nya spelarna i truppen, genomgång av träningsupplägg, läger, träningsmatcher, cupmatcher och allsvenska matcher.
De nya som nu checkar in hos KGFC i år är, för er som möjligen missat det:
# Jennifer Falik, målvakt från Mallbacken.
# Maja Göthberg, ytterback/yttermittfältare från Hovås/Billdal. Maja är sjuk i veckan och stod därför över träningen på måndagen. Förhoppningsvis är hon snart tillbaka på Valhalla.
# Nathalie Persson, anfallare/yttermittfältare från Rosengård.
# Elin Landström, ytterback från Umeå.
# Freja Hellenberg, ytterback/mittback från Avaldsnes.
# Pauline Hammarlund, anfallare från Piteå.

Så här, den första träningsdagen, var det inget snack alls om målsättningar eller resultat, istället bara en unison vilja att ge allt, att träna bra, att avsluta mötet och ge sig ut på planen...
– Härligt att vara i gång, säger Stefan Rehn. Det är alltid en speciell känsla så här års... Man vill så mycket, men man vet inte riktigt vad som väntar. Men förväntningarna är höga!
På tränarsidan, bredvid, Rehn, har det också skett saker i vinter. Tidigare asstränaren Stig Fredriksson har bestämt sig för att kliva av, det är hans jobb som lägger hinder i vägen. Vid Stefan Rehns sida dyker nu istället Anna Stoltze upp, rutinerad från distrikslag i Västsverige och KGFC:s lyckade F19-satsning.
– Hur kul som helst, tycker Stoltze.
Under vintern och våren kommer nu KGFC att träna på Valhalla och under en tidig februarivecka på Gran Canaria. Träningsmatcherna har vi tidigare berättat om, och cupmatchen mot Linköping är bara halvannan månad bort.
Och när vi tänker efter, den allsvenska premiären i april är inte så långt borta den heller!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter