Ännu en landslagsspelare till KGFC

Freja Hellenberg, 26, har tagit vägen via norksa ligatvåan Avaldsnes in i svenska landslaget. I dag blev hon klar för KGFC! Foto: TORE LUND Freja Hellenberg, 26, har tagit vägen via norksa ligatvåan Avaldsnes in i svenska landslaget. I dag blev hon klar för KGFC! Foto: TORE LUND

Kopperbergs/Göteborg FC bygger om, bygger nytt, bygger för framtiden.
I dag har klubben gjort klart med landslagsspelaren Freja Hellenberg, 26 – de senaste tre säsongerna pålitlig back i norska uppstickaren Avaldsnes.
– Det här känns som ett spännande steg för mig att ta, säger Stockholms-tjejen som representerade Djurgården innan hon stack till Norge.


Kontraktet med Freja Hellenberg blev klart på fredagen. Då sladdade 26-åringen in på Valhalla IP för kontraktsskrivande och ett möte med tränaren Stefan Rehn på sin väg till julfirande med familjen i Stockholm.
När KGFC drar i gång igen efter helgerna är Freja tillbaka.
– Jag ser mycket fram emot det här, säger hon. Göteborgs satsning känns långsiktig och är verkligen något som jag vill ta chansen att vara en del av.

Annars har Freja Hallenberg seglat lite under radarn de senaste åren. Efter säsongen 2012 gick hon från Djurgården till Avaldsnes, norsk ligatvåa bakom Lilleström 2015, och har där blivit en viktig  kugge i försvaret.
– Freja är spelskicklig, teknisk och duktig med bollen, säger Stefan Rehn. Hon kommer att få en viktig roll i vårt lag under 2016.
Freja Hellenberg är ytterback i grunden, helst till vänster, men de senaste åren har hon för det mesta agerat mittback i norska ligan.
– Det har fungerat bättre och bättre, tycker hon. Ytterback sitter mer i ryggmärgen. Men jag är beredd oavsett var jag blir placerad i Göteborg.
Stefan Rehn svävar lite på målet när han ska 'pilla in' Freja i laget.
– Det är jättebra att Freja kan spela på flera positioner, säger han. Jag vill inte låsa mig vid något ännu vad gäller hur vi kommer att använda henne. Det beror lite på hur vår trupp ser ut till våren.
– Men jag är jätteglad att vi fått in en så duktig spelare i gänget, det här spetsar till konkurrensen och gör oss ännu starkare som lag.
I de två senaste landslagstrupperna som Pia Sundhage nominerat har Freja varit en av spelarna. Hon känner själv att hon närmar en plats i den blågula startelvan.
– Men jag tar det steg för steg, skrattar hon. Nu är jag med, jag hänger med på träningarna och för varje samling kommer jag naturligtvis närmare en plats på planen. Jag hoppas så klart att det jag kommer att prestera i Göteborg 2016 för mig ännu närmare...
Vad har du för erfarenmhet av Göteborg?
– Jag har nästan inte varit här alls. Som motståndare så klart och lite Gothia Cup... och jag känner ju flera av tjejerna i laget. Elin Rubensson har sagt mycket gott och det hamnade ju i vågskålen när jag valde KGFC.
Fanns det andra alternativ?
– Ja, det var ett par andra lag som var intresserade.
Välkommen till Sveriges framsida, Freja!
– Haha, tack! Det här ska bli riktigt roligt!
Stefan Rehn är så här när det lackar mot jul väldigt nöjd 'tomtens klappar' och med hur laget börjar ta form. KGFC-bygget är inte helt klart ännu...
– ...men med ett par pusselbitar till på plats, så ska det bli inttessant att gå in i 2016. Vi bygger ett lag för framtiden och har många väldigt spännande namn i truppen just nu.

Nyförvärv hittills till KGFC:
Freja Hellenberg, Avaldsnes.
Pauline Hammarlund, Piteå.
Elin Landström, Umeå.
Jennifer Falk, Mallbacken.
Maja Göthberg, Hovås Billdal.
Nathalie Persson, Rosengård.

De lämnar KGFC inför 2016:
Manon Melis
Lieke Martens
Danielle van De Donk
Julia Wahlberg
Sofia Skog
Fanny Lund
Arna Sif Asgrimsdottir

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter