KGFC värvar från svenska mästarna

Stefan Rehn välkomnar Nathalie Persson till Göteborg. 'Hon är en mycket spännande spelare', säger KGFC-tränaren. Foto. TORE LUND Stefan Rehn välkomnar Nathalie Persson till Göteborg. 'Hon är en mycket spännande spelare', säger KGFC-tränaren. Foto. TORE LUND

Kopparbergs/Göteborg FC har värvat Nathalie Persson, 18, från svenska mästarna FC Rosengård.
Persson har skrivit på för två år och tränaren Stefan Rehn är mycket nöjd med det senaste tillskottet i truppen inför 2016.
– Nathalie är väldigt kvick, teknisk och har dessutom ett bra spelsinne, säger han.


KGFC bygger vidare, värvar ungt och håller på att forma en trupp som ska vara bra i många år framöver.
Hittills har Maja Göthberg från Hovås/Billdal, Elin Landström från Umeå, Jennifer Falk från Mallbacken och Pauline Hammarlund från Piteå checkat in på Valhalla IP. Nu är det dags för nästa tjej att få Göteborg som hemadress.
– Jag tycker att Nathalie Persson är ganska lik Elin Rubensson i sin spelstil, säger Stefan Rehn. Hon har definitivt egenskaper som vi kommer att få stor nytta av.

Nathalie Persson, som har Vellinge IF som moderklubb, var i Göteborg och skrev på alla övergångspapper i fredags, håller med i Stefan Rehns beskrivning av henne som spelare.
– Att bli jämförd med Elin är självklart kul, säger hon. Men visst, jag kan både droppa ner och gå i djupled, ser mig just nu som yttermittfältare men funkar också som forward.
Varför Göteborg?
– Jag tror det är bra för min utveckling, vi har ett såännande lag på gång inför nästa år. Jag hoppas få spela mycket och dessutom känner jag redan ett par av tjejerna i laget, dem jag lärt känna i F19-landslaget, Maja Göthberg och Rebecka Blomqvist.
I fredags passade Nathalie också på att besöka sin nya skola, Katrinelundsgymnasiet, där hon blir klasskompis med Maja Göthberg i sista årskursen på ekonomiprogrammet.
– Allt känns väldigt bra inför flytten, säger Nathalie.
Nathalie Persson debuterade i allsvenskan redan som 17-åring 2014 och har under två säsonger med FC Rosengård gjort 31 framträdanden i högsta serien.
KGFC:s sportchef Lasse Svensson är också han mycket nöjd med det senaste spelaren som skrivit på för laget.
– Det känns fantastiskt bra att knyta Nathalie till oss och att det blev en så bra överenskommelse med Rosengård, säger han.
– I Nathalie får vi in ytterligare en ung och mycket lovande inhemsk spelare som passar perfekt in i vårt lagbygge.
KGFC-truppen har just nu ’jullov’ och inleder träningen inför säsongen 2016 den 11 januari. Då kommer Nathalie Persson alla de andra nya spelarna att vara på plats.
För KGFC återstår ännu ett par luckor i truppen att fylla. Arbetet med att göra laget komplett pågår för fullt.
– Vi har några spännande namn på gång, avslöjar Stefan Rehn. Men det kan dröja ytterligare en tid in alla alla bitar är på plats. Men känslan är god inför nästa år!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter