Nu går vi på semster – och tar sikte mot 2016

Tack för 2015 - nu blickar vi mot 2016! Men först lite välbehövlig semester! Foto. PER MONTINI Tack för 2015 - nu blickar vi mot 2016! Men först lite välbehövlig semester! Foto. PER MONTINI

Sedan säsongen avslutades för halvannan månad sedan har KGFC tränat för fullt på Valhalla IP.
Men idag, fredagen den 4 december, går gänget på en välförtjänt semester. Tränaren Stefan Rehn blickar dock redan framåt.
– Det ser spännande ut inför nästa år, säger han.


Den 18 oktober avslutades allsvenskan 2015.
Kopparbergs/Göteborg FC slutade på sjätte plats i tabellen, sämre än väntat, bland annat på grund av osannolikt många skador i truppen.
– Men nu blickar vi bara framåt, säger Stefan Rehn. Och vi har tränat riktigt bra under senare delen av hösten.
På spelarfronten har några spelare lämnat, några tillkommit.

De som försvunnit är holländskorna Manon Melis, Lieke Martens och Danielle van de Donk, Fanny Lund, Sofia Skog och Julia Wahlberg.
– Vi tackar dem för den tid som varit och önskar dem lycka till, säger Rehn.
Nya i truppen är, så här långt, landslagskvartetten Pauline Hammarlund, Elin Landström, Jennifer Falk (a-landslaget) och Maja Göthberg (europamästare med F19-landslaget).
– Maja och Jennifer har kört med oss under hela hösten, berättar Rehn. Pauline har varit här någon vecka och kört med laget, men börjar på allvar efter julledigheten. Elin har än så länge bara varit här och hejat på tjejerna och oss ledare.
Känslan när det gäller värvningarna, Stefan?
– Mycket spännande! Konkurrensen ökar och det tror jag får alla att lyfta sig ett snäpp.
Truppen för 2016 är ännu inte helt klar. Förhandlingar återstår med ett par spelare i den befintliga truppen, och dessutom ska ett par tjejer ytterligare in i laget.
– Vi har lite på gång och jag själv och sportchefen Lasse Svensson kommer att jobba med detta under december, säger Stefan Rehn. Jag kan inte säga några namn ännu, men det är väl ingen hemlighet att det främst är på mittfältet vi behöver få in någon.
På fredagen avslutar tjejerna fotbollsåret 2015, dock med lite tyngre bollar. Det blir nämligen bowling och lite andra sociala aktiviteter.
Därefter försvinner tjejerna i väg åt olika håll, några drar till Thailand, några hem till släkt och familj, några tänker bara ta det lugnt.
Stefan Rehn själv håller sig hemmavid under december, kanske blir det en resa med familjen i januari.
Den 11 januari är det dags att snöra på sig skorna igen, då drar fotbollssäsongen 2016 i gång. Då med ett lite yngre lag, ett lag som byggs med sikte på en spännande framtid.
– Jag är redan taggad inför nästa år, skrattar Rehn. Men visst, det ska bli skönt med lite jul och tätare umgänge med nära och kära.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter