Bäst i väst 2015 - grattis till Kristallkulan, Elin Rubensson

Elin Rubensson, vinnare av GT:s Kristallkulan 2015! Foto: PER MONTINI Elin Rubensson, vinnare av GT:s Kristallkulan 2015! Foto: PER MONTINI

Tidningen GT har delat ut Kristallkulan till Västsveriges bästa fotbollsspelare sedan 1978. Genom åren har profiler som Pia Sundhage, Anette Börjesson, Lotta Schelin och Johanna Almgren fått priset.
I år går 'kulan' till Elin Rubensson.
– Jätteroligt, det är en ära att få ett pris som så många andra duktiga tjejer fått tidigare, säger Rubensson.


Av de spelare som fortfarande är aktiva i KGFC är det bara Sara Lindén som fått ta emot Kristallkulan, om vi inte räknar Kristin Hammarström och Manon Melis som ju lämnat laget efter den nyss avslutade säsongen. Sedan har ju så klart tränare Stefan Rehn också vunnit den prestigefyllda utmärkelsen, två gånger dessutom – 1991 och 1993, samma år som Elin Rubensson föddes.
– Jag visste inte så mycket om Kristallkulan, skrattar Elin. Men jag får skylla på att jag inte bott i Göteborg så länge. Men nu har jag läst på och lärt mig vilket fint pris det är.

Är du nöjd med din säsong?
– Individuellt har dett bra. Jag hade två mål inför säsongen, att komma med till VM ovch få mycket speltid i allsvenskan. Och så blev det ju.
– Men varken jag eller någon annan i klubblaget kan ju vara nöjda med en sjätteplats i den allsvenska tabellen. Men nu är det som det är och det är bara att ta nya tag.
Inför 2016 har Elin Rubensson också två stora mål, ett vad gäller landslaget och ett för Kopparbergs/Göteborg FC.
– Vi har ett viktigt OS-kval att se fram emot. Jag hoppas vara med där.
– Och sedan ska vi ju göra bättre i från oss i allsvenskan nästan år.
Är det realistiskt att tro på framgång för både landslaget och klubblaget?
– Ja, det tycker jag. Vi ska bara till OS och sedan tycker jag det ser spännande ut med KGFC. Bra nyförvärv både på spelar- och ledarsidan. Jag är optimist.
Men först tänker Elin Rubensson unna sig lite ledigt, lite avkoppling från fotbollen och tänker ge sig själv chansen att ladda om batterierna efter en lång säsong.
– Vi tränar ju några veckor till, men sedan ska det bli skönt med semester efter en lång och krävande säsong, säger hon. Det blir en skidresa till Åre bland annat och det ska bli härligt!
Grattis till Kristallkulan, Elin!
– Tack så mycket! Det här priset värderar jag riktigt högt!
GT:s jury, där bland andra Ralf Edström och domarprofilen Anders Frisk ingår, motiverring till att ge Elin Rubensson Kristallkulan 2015 lyder:
"Trots en svag säsong för Göteborg FC i allsvenskan kan Elin Rubensson se tillbaka på ett lyckat år. 22-åringen är numera given i landslaget som ytterback. I klubblaget spelar hon dock yttermittfältare, vilket tyder på en spelmässig bredd."

Här GT:s reportage om Elin Rubensson:
http://www.expressen.se/gt/sport/hon-blir-vinnare-av-arets-kristallkula/

På herrsidan går Kristallkulan 2015 till Blåvitts mittfältare Gustav Svensson

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter