Skyttedrottningen Pauline Hammarlund klar för KGFC

Pauline Hammarlund blev klar för KGFC under fredagen. Vi hälsar en av damallsvenskans vassaste målskyttar välkommen till Göteborg. Foto.PER MONTINI Pauline Hammarlund blev klar för KGFC under fredagen. Vi hälsar en av damallsvenskans vassaste målskyttar välkommen till Göteborg. Foto.PER MONTINI

Kopparbergs/Göteborg FC fortsätter att rusta för allsvenskan 2016.
Senaste värvningen är skyttedrottningen och landslagsanfallaren Pauline Hammarlund, 21 – bästa svenska målskytten i årets serie.
– Det är dags för mig att ta nästa kliv i min utveckling, säger Hammarlund. Jag tror att Göteborg är rätt plats att göra det på.


KGFC:s sportchef Lasse Svensson och tränaren Stefan Rehn har ite legat på latsidan de senaste veckorna. Med Pauline Hammarlund är det fjärde nyförvärvet nu klart inför nästa säsong.
Tidigare har också Elin Landström (Umeå), Maja Göthberg (Hovås Billdal) och Jennifer Falk (Mallbacken) kritat på kontrakt med Göteborgs damallsvenska stolthet.
– Pauline är en fantastisk fotbollspelare, säger Lasse Svensson. Jättekul att hon valde oss trots konkurrensen vi hade från andra hål.
Stefan Rehn:
– Trots att hon bara är 21 år är Pauline rutinerad med sin bakgrund i Tyresö, Linköping och Piteå. Vi får med henne en giftig målskytt och en speedig djupledspelare. Det här är en jättefin värvning som spetsar till truppen ytterligare!

Under den nyss avslutade säsongen gjorde Pauline Hammarlund 16 mål, blev med det trea i skytteligan bakom Pernille Harder (17 mål) och Gaelle Enganamouit (18). Därmed var hon seriens bästa inhemsla målskytt.
Och naturligtvis har det inneburit att också Pia Sundhage fått upp ögonen för henne. Landskampsdebuten skedde på bortaplan mot Moldavien tidigare i år.
– Då fick jag göra mål, En underbar känsla, säger Pauline.
– Sedan spelade jag också mot Polen, men senast mot Danmark blev jag kvar på bänken. Men det kommer förhoppningsvis fler chanser.
Beskriv känslan att träna med spelare som Caroline Seger och Lotta Schelin?
– Det är ju ett högre tempo och stentuff konkurrens. Men jag känner att jag hänger med på den nivån också, det varr ett bra kvitto att få.
Hur förklarar du din fina utveckling i år?
– Jag har tränat hårt och fått utdelning och då har också självförtroendet vuxit. Men jag kan fortfarande förbättra mycket och det är en av anledningarna till att jag valde Göteborg. Det känns som en bra miljö i en fin stad.
Ja, du har din pojkvän i stan och kan Göteborg ganska bra, va?
– De senaste två åren har jag varit här ganska ofta och gillar verkligen Göteborg. Det och att min pojkvän redan bor här har så klart spelat in, även om det inte var avgöranbde för att det blev KGFC.
Var det ett svårt beslut att bestämma sig för att lämna Piteå?
– Ja, jag har funderat mycket under de sensta veckorna. I Piteå har jag känt mig trygg och trivts väldigt fint med både tränare och lagkompisar. Men till slut sa ändå magkänslan att det var rätt att ta nästa steg och det var Göteborg som är röätt klubb att gå till.
Stefan Rehn beskriver Pauline Hammarlund så här:
– Hon är bra i djupled, har en bra speluppfattning och är bra i straffområdet. Hon har det mesta som en vass forward ska ha.
Det börjar se spännande ut inför nästa år?
– Ja, det här ska bli intressant! Vi har många unga och duktiga tjejer i laget nu och tillsammans med våra egna spelare som redan är på plats ser det här riktigt bra ut.
Pauline Hammarlunds kontrakt med KGFC sträcker sig över säsongen 2017.
– Vi har haft ögonen på henne en längre tid, säger sportchefen Lasse Svensson. Hon passar perfekt in i vårt lagbygge inför nästa år.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter